Honlap > Termékek > Utasbiztosítás > Extrém sportok

Sportbiztosítás

Az AXA online utasbiztosításaival gondolt az aktív pihenés híveire is.

Biztosítási kínálatunkkal számos sporttevékenység alkalmával bekövetkezett egészségügyi vagy tárgyi sérülést fedezünk és az esetleges mentési költségeket is átvállaljuk. A különböző sportok kategóriára osztásával mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb védelmet, így a mozgás tényleg csak öröm lehet.

Standard sportok

az alapbiztosítások kiterjednek ezek fedezésére, biztosítják a sportolás közben felmerülő balesetek, sérülések ellátását, valamint az utasbiztosítások poggyászbiztosítási kerete a sporteszközökre is érvényes. Ebbe a kategóriába tartozik például a biciklizés, a legtöbb labdajáték, a síelés és a snowborad (csak a kijelölt pályákon) és a búvárkodás 10 méter mélységig.​

Rizikós sportok

ezen sporttevékenységek magas sérülés-kockázatuk miatt 100%-os felárral biztosíthatóak. Ebben az esetben is kiterjed a fedezet a sporteszközökre, az orvosi kezelési költségekre és a felelősségbiztosításra. A rizikós sportok kategóriában található a vitorlázás (óceáni kivételével), freeride és egyéb téli sportok pályán kívüli gyakorlása, a vadászat (az egzotikus vadak kivételével) és a triatlon (Ironman) is.
 

A biztosítható sportok és kategóriák teljes listája