Honlap > Covid-19 tájékoztató

Covid-19 tájékoztató

Szeretné tudni, hogy utasbiztosításunk fedezetet nyújt-e a COVID-19 vírussal vagy a karanténnal kapcsolatos eseményekre is? Lehet-e kiegészítő útlemondási biztosítást kötni, és milyen feltételekkel? Az alábbiakban válaszolunk a jelenlegi helyezettel kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre. Külföldi utazáskor tartsa be a Külügyminisztérium hatályos ajánlásait.

Hová utazhatok? Hol érvényes a biztosítás a Covid-19 eseményekre?
 
2021. július 1- jén hatályba lépő uniós digitális Covid-igazolványról szóló rendelet alapján csak bizonyos országokba lehet korlátozásmentesen beutazni az oltottságot igazoló védettségi igazolvánnyal. Ezekről az országokról ezen a folyamatosan frissülő oldalon tudhat meg többet. A világjárvány miatt a Külgazdasági és Külügyminisztérium utazásra nem javasolt országgá és térséggé minősítette a világ legtöbb országát, illetve megjelölte a fokozott biztonsági kockázatot jelentő országokat is. Ezen országok listáját és a jelenlegi utazási ajánlásokat itt tekintheti meg. Ha külföldre utazik, a biztosítás érvényes, de teljes mértékben kizárja a COVID-19 eseményeket.
 
Mit tegyek, ha olyan országba kell utaznom, ahol nincs fedezet a Covid-19 eseményekre?
 
Írja meg a célállomást, valamint az utazás időpontját és okát az info@axa-assistance.hu címre. Kérelme elbírálása után 24 órán belül (hétvége esetén a következő munkanapon) véleményt adunk.
 
Mire vagyok jogosult, ha külföldön karanténba kerülök, de nem mutatható ki nálam a betegség?

Bár a 2021. július 1- jén hatályba lépő uniós digitális Covid-igazolványról szóló rendelet alapján bizonyos országok területére utazhatunk védettségi igazolvánnyal, az egyes országok szabályai eltérőek lehetnek, ezekről érdemes tájékozódni hivatalos forrásokból az utazás megkezdése előtt.
Az utasbiztosítás nem érvényes, ha valaki külföldön kerül karanténba egészségügyi szövődmények nélkül (ún. technikai karantén). Ezért nem lehetséges megtéríteni a karanténnal kapcsolatos járulékos költségeket (szállás, étkezés, hazautazás stb.). Ha az Ön utasbiztosítása lejár a technikai karantén idején, forduljon hozzánk az info@axa-assistance.hu címen vagy a +36 1 999 59 32 telefonszámon (hétfőtől péntekig 08 és 18 óra között). Jogi segítséget azonban tudunk nyújtani az igényérvényesítéshez, hogy a választott biztosítási módozattól függetlenül meg tudja téríttetni járulékos költségeit.
 
Érvényes-e a biztosítás a technikai karanténnal kapcsolatos költségek megtérítésére?
 
Nem kínálunk kiegészítő biztosítást a járulékos költségek fedezésére, illetve a hazautazásra az egészségügyi szövődmények nélküli karantén (ún. technikai karantén) idején.
 
Külföldi COVID-19 esetén fedezetet nyújt-e az utasbiztosításom?
 
Az utasbiztosítás általános szerződési feltételeinek értelmében az utazás célországában felmerülő COVID19 megbetegedéssel kapcsolatos költségeket biztosításaink nem tudják fedezni, ugyanakkor az utasbiztosítás fedezetet nyújt minden, az általános szerződési feltételekben foglalt, egyéb előírásoknak megfelelő megbetegedéssel vagy balesettel kapcsolatos egészségügyi költségek megtérítésére. Az orvosi költségek biztosítása keretén belül téríthető egészségügyi költségek részleteiről, illetve az alkalmazott korlátozásokról, valamint kizárásokról részletesen az utasbiztosítási szerződéshez tartozó általános szerződési feltételek nyújtanak tájékoztatást.

Fedezi-e az utasbiztosítás a COVID-19 tesztet?
 
Ha a vizsgálat célja diagnózist felállítani, mert az egészsége vagy az élete veszélyben forog, és vizsgálatot kell végeztetnie a vizsgálatot az Önt sürgős szükség okán ellátó orvos rendeli el, akkor igen. Az utasbiztosítás nem fedezi a véletlenszerű vizsgálatot az érkezés előtt vagy után, illetve azt a vizsgálatot, amely az országba való esetleges belépéshez vagy a Magyarországra való visszaérkezéskor szükséges.

Ha utazás előtt kapom el a Covid-19-et, köthetek-e útlemondási biztosítást?
 
Ha Ön karanténban tartózkodik a COVID-19 magyarországi megerősítése miatt, az utasbiztosítás fedezi a kockázatokat a kiegészítő útlemondási biztosításon belül a szerződés feltételei szerint.
 
Ha nem akarok utazni, mert félek a célország romló járványhelyzetétől, köthetek-e útlemondási biztosítást?
 
Az útlemondási biztosítás nem nyújt fedezetet a célország járványügyi helyzete miatti eseményekre. Az útlemondási biztosításból nem téríthetők az út lemondásával kapcsolatos díjak. Meg kell keresni azt az értékesítőt vagy légitársaságot, amelytől az idegenforgalmi szolgáltatásokat igénybe vették. Ugyanakkor ilyen helyzetben a biztosítást elhalaszthatjuk vagy törölhetjük. Ez esetben írjon az info@axa-assistance.hu címre! Mindenképp tüntesse fel szerződésszámát!
 
Ha az utazás előtt karanténba kerülök, köthetek-e útlemondási biztosítást?
 
Ha benyújtja a helyileg illetékes regionális szűrőállomás határozatát a karantén alá helyezésről, az utasbiztosítás fedezetet nyújt a kiegészítő útlemondási biztosítás kockázataira a szerződés feltételei szerint.
 

Az utasbiztosítás igénybe vehető változatai

Egészségügyi kiadások biztosítása
Asszisztencia szolgáltatások biztosítása
Balesetbiztosítás
Kártérítési felelősségbiztosítás
Poggyászbiztosítás
Légiutas-biztosítás
Állatbiztosítás
 

Excellent

Ha minden aggodalmát el akarja oszlatni, és a célállomástól függetlenül teljesen ki akarja élvezni utazását, a biztonságos és nyugodt utazáshoz az Excellent a tökéletes választás.
Felső határérték: 500 millió egészségügyi kiadásokra, ideértve a hazautazás költségeit vagy a hegyi mentőszolgálat díját is, valamint 25 millió egészségkárosodásra
A díj szintén kiterjed a poggyászbiztosításra, a jogi segítségnyújtásra, a vagyoni károkra vagy a légi utasbiztosításra. Ezenkívül az állatait is megvédjük.
 

Comfort

Ha nyugodt, ráérős szabadságot tervez Európa-szerte, válassza a Comfortot!
Határérték: 5 millió egészségügyi kiadásokra, 1 millió egészségkárosodásra
A díj kiterjed a poggyászbiztosításra, a jogi segítségnyújtásra és a vagyoni kártérítésre.

Reference

Ezt a biztosítást csak a szomszédos országokba irányuló rövid utazásokra (pl. családlátogatásra, bevásárlásra stb.) lehet megkötni.
Határérték: 2,5 millió egészségügyi kiadásokra, kártérítési felelősség nélkül
A biztosítási díj nem nyújt fedezetet más fontos kockázatokra, így a felelősségbiztosításra sem.
 
axa-cta.JPG
 
[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']