A legjobb időszak Ecuador felfedezésére

Ecuador Dél-Amerika egyik legkisebb állama. Azonban mégis színesenek mondható, hiszen tengerpartja, hegyei és különleges városai egyaránt vannak. Az Egyenlítőn fekvő ország egyedi klímája miatt, érdemes a tervezésnél figyelembe venni, hogy mit szeretnétek csinálni az utazás alatt, és az alapján választani időpontot.

A-legjobb-idoszak-Ecuador-felfedezesere-(1).jpg

Hegyi kirándulás

A hegyek felfedezésére, illetve a gyalogtúrákra a legalkalmasabb idő a dél-amerikai tél, júniustól szeptemberig tartó időszaka. A hőmérséklet ilyenkor komoly ingadozásra is képes, azonban 5-8 fok alá még éjszaka sem csökken.

Mivel ez az európai nyaralás időszakára esik, ezért ilyenkor az ország tele van élettel és turistával. Ennek előnye, hogy biztos nem fogtok unatkozni, illetve számos fesztivált, eseményt lehet meglátogatni. Hátránya viszont, hogy ez a legdrágább időszak, ezért érdemes jó előre gondoskodni szállásról.

Az esőerdő felfedezése

Száraznak maradni az esőerdőben csak a legritkább esetben lehet. Azonban októberben és novemberben tombol a száraz évszak, ráadásul a turisták özöne is lejjebb hagy, ami az árakon is meglátszik.

Ebben az időszakban a legjobb utazásokat szervezni az Amazon környékére. Alacsony a vízállás, jelentősen csökken a saras szakaszok száma, illetve kiválóak a körülmények a színes élővilág felfedezésére is.

Strandolás és a Galápagos-szigetek felfedezése

Elsőre furcsának hangzik, azonban az esős évszak december és május között, kiváló időszak a híres szigetcsoport felfedezésére és a strandolásra.

Ebben az időszakban az eső ugyan gyakori, azonban hamar eláll, a levegő pedig tisztának és frissnek érződik utána. Az óceán vize tiszta és nyugodt, ezért hajózásra, búvárkodásra egyaránt alkalmas.

Az élet sem áll meg, több fesztivál és az ünnepek is kiváló program lehetőségeket kínálnak. Az árak  karácsony és újév környékén magasak, februárban és márciusban azonban viszonylag alacsonyak, leszámítva a karnevál időszakát.

A májusi hónap már a nyár végét jelenti, az időjárás hűvösebbre fordul az ég szürkülni kezd. Azonban, ahogy nálunk is, a szeptember még bőven tartogat jó időt, ebben az időszakban is ki lehet fogni kellemes napokat.

Akármikor utaztok Ecuadorba, rendkívül fontos, hogy indulás előtt gondoskodjatok a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: Mexikóváros legjobb kerületei