A legjobb utazási időpontok Marokkóban

Marokkó egyre népszerűbb úti cél. Az Észak-afrikai ország színes kultúrával, jó idővel és izgalmas látnivalókkal várja a turistákat. A különböző évszakokban, különböző körülmények fogadnak mindenkit, ezért érdemes az utazás időpontját igazítani a tervekhez.

A-legjobb-utazasi-idopontok-Marokkoban-(1).jpg

Tavasz és ősz

A tavaszi, illetve őszi időszak, egészen univerzálisan élvezhető az országban. Szeptemberben a legtobb turista már hazatér, az időjárás pedig kezd elviselhetővé válni. A legtöbb várost érdemes ilyenkor látogatni, Marrakesh azonban még mindig forró, azzal akár novemberig is lehet várni.

Szintén ebben az időszakban érdemes a Szaharát felfedezni, nyáron számos oázis, illetve utazást szervező cég nem is üzemel a hőség miatt. Az Atlasz hegység megmászására indulni is ilyenkor a legjobb, télen ez a hó miatt csak tapasztalt hegymászóknak ajánlott. Szintén ebben az időszakban érdemes a madárkedvelőknek is utazni. Ilyenkor rengeteg vándormadarat figyelhetünk meg, ahogy utazás közben megpihen az országban.

Nyár

Nyáron az iszonyatos hőség miatt lényegében csak a strandokon lehet tölteni kibírni a napokat. Persze, aki bírja a hőséget, városnézéssel is töltheti az időt. A légkondicionáló sem ismeretlen számukra, szóval azért akadnak hűvös helyek.

Szintén ebben az időszakban van a legtöbb zenei, illetve kulturális fesztivál. Ezek között akadnak igazán különlegesek is, a sok látogató miatt azonban érdemes jó előre gondoskodni a szállásról.

Tél

Télen Marokkó is sokkal csendesebb, nyugodtabb. Leszámítva persze az ünnepi időszakot, újév alkalmával itt is mindig hatalmas buli van. A hegységnek köszönhetően síelésre is van lehetőség, illetve annyira nem hűl le a levegő, hogy ne lehessen várost nézni. Az Atlasz hófödte csúcsai ráadásul igazán különleges hátteret adnak ennek a tevékenységnek.

Aki teljes nyugalomra vágyik, az időzítheti az utazását a Ramadán idejére is. Ez a mozgó ünnep teljes elmélyülést tesz lehetővé, azonban azzal számolni kell, hogy ilyenkor a legtöbb étterem napközben bezár. A hotelekben azért sok esetben élelemhez juthat az utazó, mindenesetre a szervezésnél érdemes lecsekkolni, hogy a legközelebb mikor tartják ezt az ünnepet.

Marokkó az év egészében izgalmas lehetőségeket és rengeteg látnivalót kínál. Indulás előtt azonban nem szabad elfeledkezni a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről.

Következő cikkünk: Amit mindenképpen érdemes tudni mielőtt New Yorkba mész