Amit mindenképpen érdemes tudni mielőtt New Yorkba mész

New York sokak számára bakancslistás utazási cél. A világ egyik legismertebb városa, sok mindenről híres és szinte mindenki ismeri a különböző filmekből, sorozatokból. Most összeszedtünk pár tippet, amik abban segítenek, hogy ne tűnj már mérföldekről turistának.

New-York-tudnivalok-(1).jpg

New York nem csak Manhattan

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy csak a legismertebb kerületre koncentrálnak az öt közül. Pedig New York Manhattan-en túl is rengeteg látnivalót kínál.

Queens-ben van például az egyik legjobb kaja felhozatal. Brooklyn-t valószínüleg azért szintén sokan észben tartják, ellentétben Staten Island-el, ahol azonban szintén izgalmak várnak. Arról nem is beszélve, hogy a komp is ingyen van.

Utazz vonattal

A vonat az egyik leggyorsabb és legmegbízhatóbb közlekedési mód New Yorkban. Az utakon hiába járnak sűrűn az ikonikus sárga taxik, a legtöbb esetben maximum araszolva haladnak.

A vonat, illetve metró sok esetben gyors, szinte mindent lefed és még a környezet számára is kevésbé káros.

Próbálj ki minél több ételt

New York sokaknak nem a gasztronómia csúcsát juttatja eszébe. Azonban a rengeteg embernek és számtalan kultúrának otthont adó városban a világ minden tájáról találkozhatunk különböző fogásokkal.

A street food különösen nagy népszerűségnek örvend, azzal is érdemes kísérletezni. Itt tényleg mindent megtalál az ember, az amerikával azonosított hotdogon és hamburgeren túl kínai, dél-amerikai, de akár különböző európai ételek is várnak.

Biztonság és készpénz

New York az egyik legprogresszívebb és legelfogadóbb város Amerikában. Méreteihez képest kifejezetten biztonságosnak is mondható. Azonban ennek ellenére sajnos előfordulnak faji, vagy nemi alapú beszólások és bűntények is.

Más nagyvárosokhoz hasonlítva azonban nem kell jobban félni. Például a zsebtolvajlás is nagyobb probléma Párizsban vagy Barcelonában. Mégis, ne nyújts csábítást a rablóknak, tartsd szem előtt a cuccaidat.

Érdemes készülni készpénzzel, főként a street food árusoknál, illetve bodégáknál jön jól. De például, ha egy nyugtató masszázsra vágysz a város kínai negyedében, akkor is szükséged lesz rá.

A legfontosabb pedig, hogy indulás előtt ne felejts el gondoskodni a megfelelő utasbiztosításról!

Következő cikkünk: A legjobb időszak Ecuador felfedezésére