Chilei utazás olcsón

Chile a GDP alapján, Dél-Amerika második leggazdagabb nemzete. Ennek megfelelően az utazás során elköltött összeg is magasabb lehet, mint a szomszédos országokban. Az ország csodáit azonban nem érdemes kihagyni, ezért összeszedtünk pár tuti tippet a spóroláshoz.

Chilei-utazas-olcson-(1).jpg

Kedvezmények

Chilében a turista vízum mellé mindenki kap egy turista kártyát is. Ezt jól őrizzétek meg, ugyanis számos kedvezményt lehet vele elérni. Hotelekben például a külföldieknek nem kell kifizetniük a 19%-os szoba adót.

A nagyobb üzletekben, szupermarketekben is találkozhattok turista-akciókkal. Előfordulhat, hogy az információs pultnál regisztrálni kell, azonban itt azt is elmondják, hogy milyen kedvezményeket tudtok igénybe venni és hogyan.

Arra azonban figyelni kell, hogy ezek nem automatikus kedvezmények! A hoteleknél is figyelni kell rá, hogy bemutassátok a turista kártyát, illetve útlevelet és külföldi kártyával fizessünk. Illetve a boltokban is szükség lehet az útlevélre, ezért érdemes magatoknál tartani.

Étkezés

Chile kiváló borai sokszor a legolcsóbb italok közé tartoznak. A szupermarketek, illetve éttermek rendszerint nagy kínálattal rendelkeznek. A borkóstoló túrákra azonban nem érdemes benevezni, ezek sokszor több pénzért kevesebbet adnak, mintha étteremben vagy boltban vásárolnátok.

A legtöbb hotel kínál reggelit, ami elég bőséges. Emellett Chilében az ebéd a legfontosabb étkezés, ezért számos étterem kínál menüt. 2500-3000 Forintnak megfelelő pesóért nem ritka a háromfogásos ebéd.

Hatalmas kulturája van a chilei piacoknak, a ferias-nak. A hazai felhozatalhoz hasonlóan termelők százai kínálják az autentikus és saját maguk által készített portékákat, a bolti árak alatt. Ezeken a piacokon a kifőzdék, büfék sem ritkák ezért nem csak alapanyagokat szerezhetünk itt, hanem ebédet is.

A legjobb időszakok

Nyilvánvalóan a főszezonban itt is minden drágább, illetve több az ember is. Ha síelni szeretnétek az Andokban, akkor érdemes augusztusra időzíteni a túrát. Ez a hó szempontjából legjobb időszak, azonban a júliusi téli szünet és a szeptemberi függetlenség napja között van, ezért ilyenkor viszonylag kevés a turista.

Amennyiben Patagóniába vágytok úgy a december, március vagy április lehet az ideális időszak. Január és február a belföldi turisták időszaka, szóval ha békére és nyugalomra vágytok ezt az időszakot mindenképpen kerüljétek!

Mint minden esetben, úgy egy chilei útnál is érdemes indulás előtt gondoskodni a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: Costa Rica legjobb strandjai