Costa Rica legjobb strandjai

Costa Rica vulkánokról és változtatos élővilágáról ismert azonban, ha ide utaztok a strandokat sem érdemes kihagyni! Nyugati irányból a Karib-tenger, keletről pedig a Csendes-Óceán mossa partjait, a képeslapokról ismert homokos tengerpartokból itt nincs hiány.

Costa-Rica-legjobb-strandjai-(1).jpg

Playa Negra

A Guanacaste régióban található az ország talán leghíresebb strandja, a Playa Negra. A nevéből már gyanús lehet és valóban, ez egyik a világon megtalálható, fekete homokos strandok közül.

A remek hullámok sok szörföst is vonzanak, így a fürdőzésnél érdemes körültekintőnek lenni. A népszerűsége ellenére, azonban valahogy soha nem érződik túlzsúfoltnak.

A környéken számos, elérhető árú turistaszállás, illetve bérelhető apartman található. A közeli Cahuita városban pedig megtapasztalhatjuk a környék kultúráját és sokat tanulhatunk a múltjukról.

Playa Conchal

Ha valaha láttál Costa Rica-i képeslapot, amin tengerpart van, akkor nagy eséllyel Playa Conchal-t láttad. A rengeteg kényelmi szolgáltatás miatt családoknak, pároknak és egyedül utazóknak is ajánlott.

Az egyetlen probléma, hogy az év első felében a főszezonban elég nagy a tömeg. A szintén népszerű város, Tamarindo is a közelben van, ha a környéken jársz, a városnézést sem érdemes kihagyni.

Playa Quesera

Aki türkiz vízre és vakítóan fehér homokra vágyik, annak a Playa Quesera strandot érdemes felkeresni. A nyugodt óceán, inkább egy természetes úszómedence hatását kelti. A kristálytiszta víz miatt pedig búvárkodásra is tökéletes.

A szépségnek azonban ára van. A nyugalom oázisa kissé kijjebb esik a főbb úticéloktól. A megközelítése komppal, vagy másfél órás sétával lehetséges. Mindenképpen érdemes azonban ez utóbbit választani mert a Cúru természetvédelmi területen áthaladó útvonal is számos izgalmat és látnivalót kínál.

A kiemelkedő strandokat még hosszan lehetne sorolni. Mindenesetre, ha Costa Ricára visz az utatok mindenképpen érdemes felfedezni a környéket ilyen szemmel is. Az egyenlítőhöz közeledve ugyan van esős meg száraz évszak, de igazán hideg sosincs, így strandolni igazából bármikor lehet.

Akár várostnéztek, akár az esőerdőket tervezitek felfedezni fontos, hogy indulás előtt gondoskodjatok a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: A legjobb utazási időpontok Marokkóban