Utazás a franciaországi EURO 2016 Európa-bajnokságra

Cestujeme na EURO 2016

Azt tervezi, hogy a franciaországi helyszíneken szurkol  a magyar válogatott sikeres szerepléséért az idei labdarúgó Európa-bajnokságon? Néhány tippet és tanácsot szeretnénk adni, hogy mire kell előre felkészülnie, és mit nem szabad elfelejtenie.
 

airbnbSzállás? Semmi gond!

Elsőként bizonyára a szállását szeretné lefoglalni. Az egyes városokban található szállodák ajánlatairól  az interneten részletes áttekintést kaphat. Feltétlenül ajánljuk, hogy böngéssze át az egyre nagyobb közkedveltségnek örvendő közösségi szállásközvetítő, az airbnb.hu honlapját. Gyorsan, kényelmesen és kedvező áron találhat magának komfortos szálláslehetőséget. Sőt, akár olyan fekvésű helyet is választhat, ahonnan minden helyszínre könnyen el tud jutni.

 

Utasbiztosítás nélkül külföldre? Ne kockáztasson, élvezze inkább a fociélményt a felesleges gondok mellőzésével.
 
 
 

Mely városokban fognak zajlani a mérkőzések?

A bajnokság egyes mérkőzései több helyszínen kerülnek megrendezésre. A helyszínek között lévő esetleges nagy távolság miatt célszerű, ha előre megtervezi, melyik mérkőzésekre szeretne elmenni szurkolni. A következő városok jöhetnek számításba: Párizs, Saint-Denis, Marseille, Lyon, Lille, Bordeaux, Saint-Etienne, Nizza, Lens a Toulouse. 
 

Számolhatok ezekben a városokban egyéb időtöltéssel is?

Mi sem egyszerűbb! Keresse fel a tripadvisor.co.hu honlapot. Egyszerűen adja meg a város nevét, amelyet meg szeretne látogatni, és már olvashatja is a helyi nevezetességek, programok,  és éttermek részletes leírását és ajánlatait.
 

Hogyan oldjam meg a közlekedést?

Franciaországba legegyszerűbben repülőgéppel lehet eljutni, azt követően pedig az egyes stadionokhoz autóval. Ez lehet bérelt autó (ami elég drága mulatság), de az AXA csoporttal szoros együttműködést folytató blablacar.hu szolgáltatásain belül adott lehetőségeket is ki lehet használni.

Ilyen módon elfogadható áron lehet utazni akár több száz kilométert, az utazás során pedig megismerkedni új emberekkel, akik ugyancsak focirajongók, és ugyanott fognak szurkolni, mint Ön is. Kihasználhatóak a helyközi tömegközlekedés adta lehetőségek is, a stadionok megközelíthetők autóbusszal vagy vonattal .
 
 
BlaBlaCar

 

Mi a helyzet, ha Franciaországban egészségügyi problémák merülnek fel, és gyógykezelésre lesz szükségem?

Természetesen érdemes ezzel is számolnia. Elsősorban amiatt, hogy a kórházban valószínűleg nem lesznek hajlandóak angol nyelven beszélni Önnel. A franciák ugyanis imádják saját nyelvüket. Azonban, ha észreveszik, hogy akár törve is, de próbál valamit franciául közölni, akkor minden rendben lesz. Tehát szükség esetére vigyen magával egy francia zsebszótárt.
 

A kórházban nem biztos, hogy elfogadják az egészségbiztosítási kártyámat

Ez egy további probléma lehet, ugyanis egyes kórházak figyelmen kívül hagyhatják az Európai Egészségbiztosítási Kártyát. Ilyenkor aztán minden kivizsgálást saját zsebből kell fizetni. A francia egészségügyi szolgáltatások díjszabása magas, ebből kifolyólag a legalapvetőbb gyógykezelések költsége is elérheti a több száz, vagy akár több ezer eurós összeget.
 

A legjobb megoldás az utasbiztosítás

Elutazás előtt ne felejtsen el külföldi utasbiztosítást kötni, ami fedezetet nyújthat az előbb említett esetek költségeire és más felmerülő kiadásokra is. Nyelvi nehézségek esetén segít az Assistance szolgáltatás, a biztosító állja a gyógykezelési költségeket, vagy akár tanácsot ad, mit tegyen, ha valakinek véletlenül kárt okozott.

Az AXA Csoport székhelye Franciaországban található, a cég a francia biztosítási piac élvonalához tartozik. A cég széles egészségügyi ellátó hálózatának köszönhetően biztos lehet benne, hogy első osztályú orvosi ellátásban fog részesülni az ország teljes területén, ezért a biztosítás ideális megoldást jelent az Európa-bajnokság idejére is.
 

Biztosítása minden esetben kiterjed az alábbiakra:

  • gyógykezelési költségek
  • balesetek
  • felelősség
  • járatkésés és járattörlés
  • poggyász