Mexikóváros legjobb kerületei

Mindenki tudja, hogy egy utazásnál kiemelten fontos a szállás helyszíne. Ez Mexikóváros esetében sincs máshogy. Bemutatunk párat a város kerületei közül, hogy el tudd dönteni, hozzád melyik áll a legközelebb.

Mexikovaros-legjobb-keruletei-(1).jpg

Centro Histórico

A központi negyedben több, mint 1500 történelmi épület, Azték romok és számos múzeum vár. Aki kultúrára és folyamatos pezsgésre vágyik, annak itt a helye. Egyfajta szervezett káosz uralkodik, azonban itt biztos nem unatkozik az ember. A kultúra kedvelőknek kötelező.

Roma

A dinamikusan fejlődő negyednek hatalmas lökést adott Alfonso Cuarón, Oscar-díjas filmje, a Roma, amely a rendező memoirjaként jelent meg. A gasztronómiai élményekre vágyóknak elsősorban itt a helyük. Ha evésről, illetve ivásról van szó ez a negyed verhetetlen, ráadásul a kínálat folyamatosan bővül.

Condesa

Ez a negyed Romához nagyon hasonló, egy kicsit lazább hangulatot áraszt. Itt is számos étterem, illetve szállás várja a látogatókat. Két egyértelmű hotspot van, a Parque Mexico és a Parque España.

Alameda Central

Mexikóváros hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban. Aki egy kicsit vissza utazna az időben és kíváncsi a helyi kultúrára, annak az Alameda Central negyedet javasoljuk. Évtizedek óta álló taco standok és kocsmák jellemzik, ahová egy-egy tequilára térhet be az utazó. A központja a város legrégebbi parkja, illetve itt található a Palacio de Bellas Artes, amely a legnagyobb freskó művészek munkáit mutatja be.

Xochimilco és Cumbres del Ajusco

Annak, aki szabadtéri tevékenységekre vágyik, például gondolában fedezné fel az ókori csatorna rendszert, annak Xochimilco és Cumbres del Ajusco negyedeit ajánljuk. Számos túraútvonal található a közelben, például Mexikóváros legmagasabb pontjához is vezet innen ösvény.

Coyoacán

Annak ellenére, hogy a világ egyik legnyüzsgőbb városában található, Coyoacán megtartott valamit a falusi bájából. Nem véletlen, hogy Frida Kahlo és Diego Rivera is éveken keresztül sokáig itt élt, ma mind a kettőjüknek dedikált múzeuma van a negyedben. Ha tehát egy kis nyugalomra vágytok a pezsgésben, akkor érdemes ezt a területet célba venni.

Akárhová is mentek, természetesen lehetőség van a teljes város felfedezésére, sőt mindenképpen ajánlott is ezt megtenni! Azonban ne feledkezzetek el az indulás előtt, a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről sem!

Következő cikkünk: A világ legjobb hotelei 2024-ben