Homepage > Rólunk > Információ > Mindent a vízumról

Mindent a vízumról

Tudjon meg többet az egyes országokra érvényes különböző vízumszabályzatokról, árakról és igénylési formákról.
 
 
Mindent a vízumról

Közeleg a nyár és egyre többen tervezgetik már az éves nagy szabadságuk úticélját. Évről évre egyre többen vágnak neki a tengerentúlnak, fedezik fel Délkelet-Ázsia szépségeit vagy szeretnék megtapasztalni a végtelen homokdűnék által nyújtott felemelő látványt. Magyar állampolgárok számára még a legtöbb egzotikus ország vízumköteles, de sokszor már elég csak online vagy megérkezéskor, a helyi reptéren igényelni. Listánkban összegyűjtöttük, hogy a különböző országokra milyen általános vízumszabályzatok érvényesek.
 
Amerikai Egyesült Államok

Magyar turisták legegyszerűbben, vízum előzetes beszerzése nélkül utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba, maximum 90 napos tartózkodásra, amennyiben regisztrálnak az ESTA (Electronic System for Travel Authorization) rendszerében. Az utazási engedély jellemzően két évig érvényes, a 14 dolláros díjat a kérelem online benyújtásakor, bankkártyával kell kifizetni.
   
 
Oroszország

Az orosz határon történő vízumigénylésre egyenlőre még nincs lehetőség, azt minden esetben még Magyarországon a budapesti nagykövetségen, a debreceni főkonzulátuson vagy vízumügynökségen keresztül  lehet igényelni. Ha valaki rendelkezik saját meghívóval, akkor normál ügyintézési időkeretben kb 24 000 Ft a díja és 30 napig érvényes.
 
Dubai - Egyesült Arab Emírségek

Magyar állampolgároknak nem szükséges előzetesen vízumot beszerezni, mert érkezésükkor 90 napig érvényes vízumot kapnak.
 
Kína

Hongkong vagy Makaó területére való utazás esetén előzetes vízumigénylés nem szükséges, Kína többi, “szárazföldi” részére viszont igen. Általában egy héten belül elkészül, de arra kell ügyelni, hogy a 90 napos érvényessége a vízum kiállításának kezdetétől számolandó. Annak ellenére, hogy 90 napig érvényes, 30 napnál tovább nem lehet egyhuzamban az országban tartózkodni.
 
Egyiptom

Előzetes vízumigénylés nem szükséges, turisták legfeljebb egyhónapos tartózkodásra jogosító vízumot vehetnek fel Egyiptom nemzetközi repülőterein 25 USD ellenében vagy előre, online leadhatják kérelmüket. A külügyminisztérium felhívja rá a figyelmet, hogy több pénzcsaló oldal foglalkozik ilyen tevékenységgel, ezért ajánlják, hogy online kérelmet csak a ".gov.eg" oldalon regisztráljanak.
 
Vietnám

2017 februárjától turisták számára, maximum 30 napos tartózkodás esetén már lehet online vízumot igényelni, azonban e-vízummal a be-illetve kiutazáshoz csak a meghatározott határátkelőhelyeket lehet igénybe venni.
 
A felsorolt országokba való utazás előtt nem csak érvényes vízumot érdemes beszerezni, hanem erősen ajánlott az utasbiztosítás megkötése is, mivel akár egy kis baleset is több százezer forintos kiadást eredményezhet. Az oroszországi vízumigényléshez például le kell adni a befizetett utasbiztosítás igazolását, csak ezzel együtt lehetséges érvényes vízumot szerezni.