St. Lucia olcsón

St. Lucia talán a Karib-térség legszebb gyöngyszeme. A képeslapokról, internetről ismert karibi élményt, garantáltan megtalálja mindenki ebben a trópusi paradicsomban. Persze semmi sincs ingyen, St. Luciában is ott lehet hagyni egy kisebb vagyont. Viszont pár trükkel kifejezetten sokat lehet spórolni. Mutatjuk a legjobb tippeket a nyaralás költségeinek csökkentéséhez!

St-Lucia-olcson-(1).jpg

Közlekedés és szállás

A helyi buszközlekedés a legolcsóbb. A zöld rendszámmal és M betűvel kezdődő gépjárművek számítanak hivatalosan busznak. Vannak kijelölt megálló helyeik, azonban a kezünk lengetésével jelezni kell a közeledő sofőrnek, hogy fel akarunk szállni. Euróval és dollárral is fizethetünk, azonban érdemes a helyi valutát használni.

A szigeten két repülőtér van, mind a kettő fogad nemzetközi járatokat. Azonban a Hewanorra légikikötőbe tartó járatok gyakran olcsóbbak. A repülőjegy is annál olcsóbb, minél hamarabb megveszi valaki.

A szállások terén is több opció közül válogathatunk. A hotelek helyett érdemes a villákat és apartmanokat keresni, ezek sokszor nyugodtabb környezetben, autentikusabb szállást adnak, olcsóbban.

Egyél helyit!

Az egyik leghíresebb régió Rodney Bay. Itt is számtalan étterem van, azonban ezek elég drágák. Érdemes figyelni azonban, hogy a helyiek melyik étkezdéket látogatják. Így a frekventáltabb helyektől, csupán pár perc sétára sokkal olcsóbban étkezhettek.

Érdemes lehet felkeresni a Massy Stores, helyi üzletláncot is. Sokszor helyi ételeket kínálnak, elfogadható áron. Előre csomagolt helyi ételek, szendvicsek és természetesen alapanyagok is széles kínálatban elérhetőek.

Válaszd a megfelelő időszakot és programokat!

Júniustól novemberig tart a hurrikán-szezon. Ez elsőre rosszul hangzik, azonban a szigeten messze nem végez akkora pusztítást a természet, mint Amerika egyes részein. Ilyenkor olcsóbb is az utazás, azok számára, akik vállalják a gyorsan áthaladó viharokat, hiszen a szálláshelyek is kevesebbe kerülnek.

A strandok közül csak néhány fizetős, ezek is csupán pár dolláros belépőt szednek. A legtöbb – hasonlóan a helyi nevezetességekhez – ingyenesen látogatható. Ahol mégis belépőt kérnek ott akkor jártok a legjobban, ha a helyszínen veszitek azt. Ugyan előfordulhat, hogy egy honlap jegyeket kínál, ezek között sok a hamis, illetve extra dollárokat bezsebelő vállalkozás.

St. Lucia kiváló úti cél, a felejthetetlen nyaralás és az extra költségek elkerülése érdekében viszont indulás előtt, mindenképpen gondoskodjatok a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: Dánia vagy Finnország?