A Karib-tenger gyöngyszeme: Kuba

Fedezd fel Kubát, a Karib-tenger gyöngyszemét, ahol az élet ritmusát a salsa zenére táncoló emberek, gyönyörű strandok és lenyűgöző történelmi városok határozzák meg. Kubában mindig az az ember érzése, mintha megállt volna az idő. A múlt és a jelen harmonikusan fonódik össze, ezzel létrehozva egy különleges atmoszférát.

A-Karib-tenger-gyongyszeme-Kuba-(1).jpg

Városnézés

Az első célpont a főváros, Havanna. Az óváros keskeny utcái, színes épületei és a régi autók igazán egyedi hangulatot alkotnak. Ehhez adnak hozzá a barátságos helyi emberek. Az El Malecón sétányon sétálva, pedig megcsodálhatod a tengerpart szépségét. 

A történelem iránt érdeklődőknek Trinidad városa kihagyhatatlan célpont. A UNESCO világörökségi helyszínek közé tartozó város központjában gyönyörűen felújított épületek és macskaköves utcák varázsolják el az embert. A környező völgyekben a zöldellő táj és a dohányültetvények mesés látványt nyújtanak.

Strandolás és pihenés

A mesés Karib-tenger számos lehetőséget kínál a fürdőzők számára is. Varadero  a fehér homokos strandokkal és a kristálytiszta tengerrel, valódi strand paradicsom. A fürdőzés, búvárkodás és a napozás kedvelői itt megtalálják álmaik helyszínét.

A városokon is nyugodtan kívül merészkedhetünk. A helyiek rendkívül barátságosak az új arcok irányába. Ennek köszönhetően turistaként, egy igazán különleges és egyedi életstílusba kaphatunk bepillantást.

Színes gasztronómia és gazdag kultúra

Kubában az ízek is felejthetetlenek. Kóstold meg a híres kubai szivarokat, élvezd a mojito és a daiquiri koktélokat, valamint a helyi kreol konyha finomságait. Az éjszakák a színes salsa zenére és táncra koncentrálnak, és a helyi klubokban egészen hajnalig tartó bulikban vehetsz részt.

Kuba összetéveszthetetlen atmoszférájával, gyönyörű tájaival és barátságos lakóival egy olyan utazást kínál, amely örökre emlékezetes marad. Azonban mielőtt belefeledkeznél a nyaralás gondtalanságába, gondoskodj a megfelelő utasbiztosításról! Ritkán fordul elő az utazás során, hogy komolyabb problémába ütközünk. Azonban, ha mégis történik valami, akkor idegen környezetben sokkal nehezebb megoldást találni. Az is előfordulhat, hogy egy váratlan helyzet rövidre szegi utazásunkat. Ilyenkor nagyon nagy segítség, ha van utasbiztosítás!

Következő cikkünk: Rodosz, a legkeletibb görög sziget