A legjobb egyetemek globálisan 2021-ben

Patinás és nagyszabású épületek, minőségi képzés, kivételes oktatók, ezeréves működés, világhírű öregdiákok – A következő felsőoktatási intézmények vezetik globálisan a legjobb egyetemek rangsorát.

  1. University of Oxford

Az angol nyelvterületen ez a legrégebbi egyetem, és a bolognai egyetem után a második legrégebbi egyetem, amely ma is működik. A világ vezető felsőoktatási, kutatási helyének tekintik világszerte. Az egyetemnek mintegy 130 intézete, kutatóközpontja van, és Cambridge-i Egyetemmel megegyező rendszerben 38 egyeteme és 6 úgynevezett független magán csarnoka van.

  1. Stanford University

Az egyetemet Leland Stanford vasúti iparmágnás, USA-szenátor, utóbb Kalifornia kormányzója alapította 1885-ben. 16 éves korában tífuszban elhunyt egyetlen fiának, Leland Stanford, Jr.-nak az emlékére hozta létre a gyermeke nevét viselő intézményt.A Stanford Egyetem a Szilícium-völgy szívében fekszik. Tudományos és sportélete egyaránt jelentős. Az intézethez tartozik a Stanford Linear Accelerator Center (SLAC) nevű részecskefizikai kutatóközpont.

  1. Harvard University

1636. szeptember 8-án alapították, így ez az USA legrégebb óta működő felsőoktatási intézménye. 1974 óta 19 Nobel-díjas és 15 Pulitzer-díjas dolgozott az egyetemen. A Harvard jelenleg a világ leggazdagabb felsőoktatási intézménye.

  1. California Institute of Technology

A Kaliforniai Műszaki Egyetem az Egyesült Államok egyik magánegyeteme, a kaliforniai Pasadena városban található Los Angeles közelében. Vezető kutatóegyetem, fő kutatási területei a természettudományok és a műszaki tudományok. A Caltech vezeti a Jet Propulsion Laboratory-t, amely 1958-ban lett a NASA egyik űrközpontja. 283 professzorral és 2172 hallgatóval elég kicsi egyetemnek számít, mégis jelentős számú Nobel-díjas hallgatója és oktatója van.

  1. Massachusetts Institute of Technology

Az Amerikai Egyesült Államok Massachusetts államában működő magánegyetem és kutatóintézete széles körben ismert a tudomány és a technika területén és több más téren, mint például menedzsment, közgazdaságtan, nyelvészet, államigazgatás és filozófia. Eddig összesen 76 jelenlegi és korábbi tagja kapott Nobel-díjat.
 

Forrás: https://www.timeshighereducation.com/ 

https://hu.wikipedia.org/wiki
 

Válasszuk a maximális biztonságot és kényelmet az ideális utasbiztosítással!

Következő cikkünk: Szálláslehetőségek Európában tanuló diákoknak