A legnagyobb Halloween-bulik az USA-ban

A Halloween-ről sokan úgy hiszik, hogy csak a gyerekeknek fontos, kizárólag az Egyesült Államokra korlátozódó ünnep. Azonban egyre több helyen terjed el október utolsó éjszakájának az ünneplése. Persze tény, hogy továbbra is az USA ennek a legnagyobb éllovasa.

A-legnagyobb-Halloween-bulik-az-USA-ban-(1).jpg

Halloween története

Az egész egy ősi kelta hagyományból származik, amelyet az ír telepesek vittek magukkal az USA-ba, a 19. században. Az évtizedek során azonban számos, egyéb kultúrából vett elemmel bővült. Ma már a tökfaragás, az ijesztő filmek és jelmezek, illetve különleges ételek is elengedhetetlen részei.

A kelta hit szerint október 31-én a holt lelkek visszatérnek a Földre, az élők pedig – nehogy beléjük költözzenek a szellemek – mindenféle álarcokat, maskarákat öltenek. Manapság leginkább a trick or treat, azaz a “csokit vagy csínyt” tevékenység szerves része a beöltözés.

Az USA egyik jelentős ünnepe

Amerikában a karácsonyhoz hasonlóan már jóval előbb elkezdenek készülődni. Szeptember elején megjelennek a tematikus dekorációk, a jelmezek és persze mindenhol pörögnek a Halloween-i filmek, sorozatok, könyvek.

A kontinens északi felén, ebben a közel két hónapos időszakban számos eseménnyel, programmal találkozhat az utazó, ami természetesen 31-én este/éjjel éri el tetőpontját. Néhány város azonban kiemelkedik a többi közül.

A legizgalmasabb úti célok ebben az időszakban

A sort mindenképpen a Massachusetts állambeli Salem-el kell kezdeni. A 17. században a boszorkányüldözés egyik központja volt. Ebben az időszakban a teljes város kihasználja, hogy az ünnep és a terület történelme találkozik, ezért rengeteg tematikus program van.

Szintén kifejezetten jó hangulatot áraszt New Orleans, Louisiana-ban. A jazz egyik jelentős városa tud és akar is partizni, természetesen az október végi lehetőséget sem utasítják vissza.

Természetesen az egyik legnagyobb város és turistaközpont, New York sem marad ki a jóból. Az egyik legnagyobb kulturális központ a kiindulópontja a Rocky Horror Picture Show-nak, amelyet ma már szinte minden városban játszanak.

A Halloween miatt az őszi időszak az egyik legizgalmasabb úti céllá teszi az Egyesült Államokat. Azonban indulás előtt ne felejtsetek el gondoskodni a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!  A felhőtlen szórakozás és rémüldözés elengedhetetlen kellékéről.

Következő cikkünk: Búvárkodás a Fidzsi-szigeteknél