A legnépszerűbb síközpontok Európában

Európa számtalan nagyszerű, festői környezetű sípályával rendelkezik. Vajon melyek a legjobbak? Erre a kérdésre nehéz objektív választ adni, hiszen mindenki más szempontot vesz figyelembe: vannak, akiknek az ár, vannak akiknek a közelség, másoknak a könnyű vagy nehéz pályák száma a fontos. Mindenesetre Franciaország, Olaszország, Ausztria és Svájc tartozik a leglátogatottabb országok közé, ha a téli sportokról beszélünk. Hófödte hegycsúcsok, jól felszerelt pályarendszerek, szórakoztató programok és wellness lehetőségek várnak a síelni vágyókra. Érdemes felfedezni a kontinens legnépszerűbb síközpontjait!

A képen kültéri, személy, hó, síelés látható

Automatikusan generált leírás

Chamonix, Franciaország

Az Alpok legmagasabb hegye a Chamonix, melyet a Mont Blanc keresztez. Mind síelésre, mind snowboardozásra is alkalmas pályával rendelkezik. Életreszóló élményt kínál a drótkötélpálya a hófehér hegycsúcsok között. Ezenkívül libegő és számos sílift közül választhatnak a síelők. A profi és amatőr sportolók is könnyen megtalálhatják számításaikat. A helyi éttermek és bárok első osztályú kikapcsolódást nyújtanak, a szállodák pedig maximális kényelmet.

Cortina d'Ampezzo, Olaszország

Észak-Olaszország leghíresebb síparadicsoma a Cortina d'Ampezzo. Számtalan síversenyt rendeztek már meg a helyszínen az 1956-os téli olimpia mellett. Érdekesség, hogy az egyik James Bond filmben Roger Moore is kipróbálta már ezeket a kiváló pályákat. A város 1224 méter magasan fekszik, a Dolomitok csúcsai között. A környék legmagasabb hegy a Tofana di Mezzo, mely 3144 méter. Igazán különleges élményben lesz része annak, aki aktív pihenésként ezt a festői, olasz síparadicsomot választja.

Saalbach-Hinterglemm, Ausztria

Ausztria egyik legjobb síközpontja Salzburg közelében található, ez a Saalbach-Hinterglemm. A Saalbach-völgy mindkét oldalán találhatóak sípályák. A terület legmagasabb pontja a Hoch-Kogel, mely 2249 méter. Azok, akik szeretik Ausztria hangulatát, a hagyományos vidéki házikók látványát és a meseszép tájakat, mindenképp utazzanak el ide!

Gstaad, Svájc

A svájci területen fekvő Gstaad egy varázslatos szépségű síterep, ahol 220 km hosszúságú sípálya, nagyszerű szállodák és üzletek sokasága fogadja a téli sportok szerelmeseit. Az elsőrangú éttermek pedig a gasztronómiai élvezetekért felelnek, a pihenés itt garantált. Gstaad 57 felvonóval, 10 síiskolával, 8 síóvodával büszkélkedhet. Számos híresség teszi le a voksát a svájci üdülőfalu mellett, ha aktív pihenésre vágyik.


Fontos, hogy a külföldi síelés és sportolás alkalmával mindig kössük meg a megfelelő utasbiztosítást, hogy semmilyen kellemetlen meglepetés ne érjen minket!