A napfényes Malaga

Malaga Andalúzia autonóm közösségének déli részén a Földközi-tenger partján elhelyezkedő spanyol kikötőváros, amely egyben Málaga tartomány fővárosa és Andalúzia második legnagyobb városa is. Központja Costa del Sol, vagyis a napospart az egyik legkedveltebb turistacélpontja, ez pedig talán isteni borainak, kellemes éghajlatának és a sok-sok napsütéses óráinak köszönhető.

Népszerűségének hátterében autentikus atmoszférája, ideális elhelyezkedése, Sevillához, Rondához és Cordobához való közelsége, egyedülálló kulturális kínálata, 37 múzeuma, valamint impozáns természeti csodái állnak. Malaga egészen különleges úti célnak számít Európában, ahol a modern és a hagyományos keveredése mellett, a kultúra, a strandok, a gasztronómia és a vásárlás kapja a főszerepet. Egy olyan célpont, amely ötvözi a szabadidős turizmust és az üzleti életet egy széles körű, világszerte elismert kulturális kínálattal, valamint izgalmas eseményekkel.

Egy olyan gyönyörű, barátságos és kozmopolita város, amely elvarázsolja a turistákat a világ minden tájáról. Malaga látnivalók tekintetében is színes: a Római Színház és az ősi „garum” halszósz üzem visszarepítenek a római spanyol időkbe, az Alcazaba palota pedig a muszlim uralom időszakának nyomait őrzi, de a reconquista időszakban katolikus uralkodók által felállított Győzelem szentélyét is érdemes meglátogatni.

A látnivalók mellett Malaga tengerpartja is kiemelkedő, több homokos strand is rendelkezésünkre áll. A víz gyönyörű azúrkék és kristálytiszta, így népszerű a búvárok, sznorkelezők körében is ez a terület. Egy másik ok, amiért sokan látogatnak el ide, hogy Malaga Gibraltár tengerentúli területhez rendkívül közel van, de legalábbis egyszerű megközelíteni. Autóval, busszal és vonattal is legfeljebb 4 óra alatt odaérhetünk, rengeteg turista látogat ide a nevezetes majmok, a híres Gibraltári Szikla és az olcsó vásárlás vonzóereje miatt. 

Malaga időjárás szempontból is tökéletes nyaralásra, a legjobb időt májustól októberig élvezhetjük, amikor kellemes meleg és mérsékelt mennyiségű csapadék jellemző. A legmagasabb átlagos hőmérséklet Malagában júliusban 28 fok, a legalacsonyabb pedig januárban 14 fok, ezért az enyhébb időt előnyben részesítő utazók számára ekkor is lehetőségük nyílik az utazásra. A tengervíz hőmérséklete nyáron 25 fok körül mozog, így mindig jól esik benne megmártózni! 

Bármikor is utazunk ebbe a varázslatos városba, fontos, hogy ne feledkezzünk meg a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről indulás előtt! 

Következő cikkünk:
A napsütötte Rodosz