A tengervíz hatása a bőrre és a hajra

A tengerparti utazások nemcsak lelkünket ápolják, hanem a bőrünket és hajunkat is. A tengeri víz hatása ezekre a szerveinkre teljesen lenyűgöző, az előnyöket hosszan lehetne sorolni, most a legfontosabbakra koncentrálunk.

A tengervíz hatása a bőrre

Amikor belépünk a tenger sós vizébe, bőrünk valódi szépészeti kezelést kap. A tengeri só olyan esszenciális ásványokat tartalmaz, mint a magnézium, cink és kálium, amelyek antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek az aktív anyagok hozzájárulnak a bőr hidratáláshoz, friss és revitalizált megjelenést kölcsönözve neki. Emellett a tengeri só segít a természetes elhalt sejtek eltávolításában, lágyabbá és simábbá téve a bőrt.

Az ekcémában szenvedők számára igazi áldás, ha minden évben egy, vagy akár két hetet tengerparton tudnak tölteni, főleg ha mindezt a téli, hideg és a bőr számára rendkívül megterhelő időszakban tehetik.

A tengeri víz hatása a hajra

A tenger sós vizének jelentős hatása van a haj egészségére is. A só segít eltávolítani a fejbőr felesleges olaját, szabályozva a faggyútermelést, és ezzel megelőzve a haj zsíros megjelenését. Emellett a vízben található ásványok táplálják a hajszálakat, erősebbé és ragyogóbbá téve azokat. Azoknak, akik vékony hajjal rendelkeznek, a sós víz által nyújtott térfogatnövelő hatás páratlan.

Az óceán sópermetének egészségügyi előnyei

Az esztétikai előnyök mellett a sós vízzel való érintkezés számos előnyt hoz az egészségünknek is. A tengerparti levegőben jelenlévő sóaeroszolok belélegzése enyhítheti az asztma és más légúti problémákat. Emellett a tenger enyhe napsütése hozzájárul a D-vitamin termeléséhez, amely elengedhetetlen az egészséges csontok és az immunrendszer számára.

Tehát amikor élvezed a tengerparti kikapcsolódást, nemcsak a mindennapi rutinból szakadsz ki, hanem különleges gondoskodást is nyújtasz bőrödnek, hajadnak és egyéb szerveidnek. Hagyd, hogy a sós tenger körül vegyen, élvezd a természet ajándékait és közben ápold az egészségedet! Egyetlen utazás sem lehet azonban valóban nyugodt a megfelelő utasbiztosítás megkötése nélkül!