A tökéletes utazás megtervezése

Mindenki a tökéletes utazásról álmodik. Előfordulhat, hogy azt gondolod, hogy az álomutazás csupán ennyi, egy álom. Azonban az a jó hírük van, hogy bármilyen utazás valóságos élménnyé varázsolható, egy pár dolog szem előtt tartásával.

Alomnyaralas-(1).jpg

Társaság és programok

Amikor az álomnyaralásról van szó sokaknak a lelki szemei előtt a Hawaii-szigetek lebegnek, vagy pezsgőfürdő egy penthouse lakosztályban. Azonban ennél olcsóbban is lehet életre szóló élményeket szerezni. Először el kell dönteni, hogy mi a célunk. A tengerparton szeretnénk süttetni a hasunkat, esetleg járni a városokat, múzeumokat, vagy éppen a természetet? Majd ennek tükrében gondolkozzunk el rajta, hogy kivel szeretnénk utazni. Melyik az a társaság, akivel szívesen töltünk el napokat egy idegen helyen, és pontosan tudjuk, hogy az együttlét nem fog feszültséget, problémákat okozni. A feltöltődés nagyon hamar átcsaphat stresszbe, hogy ha folyamatosan a programokon kell veszekedni!

Az úticél

Ha tudjuk, hogy mit szeretnénk, illetve, hogy kivel, már csak el kell dönteni, hogy hol. Itt is rendkívül fontos, hogy ismerjük magunkat. Van, aki jól érzi magát teljesen ismeretlen helyen, különböző kultúrában, de van, akinek az idegen város nyüzsgése helyett esetleg megnyugtatóbb környezetre van szüksége. Ennek fényében már könnyen el tudjuk dönteni, hogy mely országok, városok jöhetnek szóba.

A pénz kérdése

Az álomnyaralást sokszor drágának, elérhetetlennek képzeljük. Azonban a legátlagosabb vakáció is álomnyaralássá válik, ha a megfelelő emberekkel, megfelelő hangulatban töltjük. Ennek nagyon fontos eleme az, hogy olyan helyre menjünk, amit meg tudunk fizetni. Sokkal nyugodtabbak leszünk, ha nem kell folyamatosan azon gondolkodni, hogy megengedhetünk-e magunknak még egy vacsorát a frissen felfedezett étteremben, vagy még egy múzeumi belépőt.

A megfelelő önismerettel, alapos tervezéssel, majd a nyaralás tudatos megélhetésével  nagyon sokat tehetünk azért, hogy minden egyes alkalommal életre szóló élményekkel gazdagodjunk. Az álomnyaralás nem csak pénz kérdése! Természetesen az utazás előtt elengedhetetlen a megfelelő utasbiztosítás. Amikor a stressz csökkentése és a kikapcsolódás a cél, nem kérdés, hogy ennek kiemelt szerepe van.

Következő cikkünk: Változatosság az utazásban