A világ legjobb vidámparkjai

A gyerekek és felnőttek egyaránt imádják a vidámparkokat. A számos program sokszor egész napos kikapcsolódásnak bizonyul. A hullámvasutak, szellemházak rendkívül jó adrenalin forrásnak bizonyulnak, de sokszor akadnak különböző játékok, ahol az ügyességünket tesztelhetjük. Talán nem meglepő módon a legnagyobb vidámparkok közé a Disneylandek tartoznak, de vajon melyik vidámparkokat élvezik az emberek a legjobban?

A-vilag-legjobb-vidamparkjai-(1).jpg

Port Aventura – Spanyolország

Barcelonától egy órára található vidámpark rendszeresen felmerül, ha a legjobb vidámparkokról van szó. Ráadásul a legek nem állnak meg itt. Ebben a parkban próbálhatjuk ki a Furius Baco és a Dragon Kahn hullámvasutakat. Előbbi Európa leggyorsabb, utóbbi pedig a legelső hullámvasútja. Az 1995-ben megnyílt park a világ kontinenseit szimbolizálandó, világokra van osztva, amelyek között vasúttal közlekedhetünk. A teljes park bejárása több napot is igénybe vehet.

Universal Studios/Island of Adventure – USA

A floridai park különlegessége, hogy a hollywoodi filmstúdió alkotásai ihlették a különböző játékokat, programokat. Felfedezhetjük a Harry Potter vagy éppen a Jurassic Park világát, de akár vízi csúszdásztunk Popeye bárkájával. A mai park helyén egy plázát terveztek nyitni, azonban 1990-ben ezt végleg elvetették. Ebben az évben költözött a szomszédos telekre az Universal Studios Florida. Majd még az ezredforduló előtt, 1999 májusában megnyitották ezt a tematikus parkot, ahol a filmek rajongói valóban részesei lehetnek az általuk kedvelt univerzumnak.

Busch Gardens Williamsburg – USA

A világ egyik legszebb és legjobb vidámparkja 1975-ben nyitotta meg a kapuit. Azóta rendkívüli népszerűségnek örvend, nem kis mértékben azért, mert az egyik legnagyobb hullámvasút gyűjteményt kínálja közönsége számára. A spanyol parkhoz hasonlóan itt is van, egy téma, itt azonban nem hét, csupán egyetlen kontinens szolgáltatja: Európa. Ez rövid ideig a park nevében is megjelent, azonban már ezt a toldalékot elvesztette.

A legjobbakat taglaló listákra még rendszeresen kerülnek fel a Six Flags és a különböző Disney parkok. Ez utóbbiért már nem is kell az Egyesült Államokig utazni, 1992 óta Párizsban is található egy Disneyland. Ha meghoztuk a kedved, a szórakozásnak ezen formájához, akkor irány a legközelebbi vidámpark! Utazás előtt azonban ne felejts el gondoskodni az utasbiztosításról!

Következő cikkünk: TOP 5 látnivaló Dubajban

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']