ABC-szigetek – a földi paradicsom

Ha mindig is azon tanakodtál, hogy hova kell utazni a képeslapokról is ismert, hófehér karibi tenger partokhoz, akkor ne keress tovább! Az ABC-szigeten mindent megtalálsz, amire egy ilyen utazás során vágyhatsz!

ABC-szigetek-–-a-foldi-paradicsom-(2).jpg

A szigetek vonzereje

A Kis-Antillák szigetcsoport, azaz Aruba, Bonaire és Curacao a Karib-tenger igazi gyöngyszemei. Mind a három sziget valamilyen módon a Holland királyság részét képezi. A gazdag kultúrával rendelkező szigetcsoport mára a turizmusból él, nem véletlen.

A nászutasok és a kikapcsolódásra vágyó turisták mellett kifejezetten kedvelt célpont a búvárok számára is. Hihetetlen környezet, gyönyörű tengerpart, színes városok, dzsungeltúrák és vulkánok várják az idelátogatókat.

Aruba

Az A betű mögött Aruba áll. Az 193 négyzetméteres szigetnek alig 100 ezer lakosa van. A sziget elsősorban hófehér homokos tenger partjával vonzza a nászutasokat és kikapcsolódásra vágyókat. Repülővel és óceánjáró hajóval egyaránt megközelíthető.

A szigeten kellemesen keveredik a holland és a karibi kultúra. Az európai stílusú, azonban színes házak és a különleges gasztronómia, egyedi élményeket kínál.

Bonaire

Bonaire területét tekintve kicsit nagyobb, azonban lakossága alig haladja meg a 20 ezer főt. Kifejezetten érdemes különleges, flamingóra hasonlító madárkolóniái és színes városkái miatt ide látogatni. Elsősorban búvárok kedvelt célpontja, mivel a gazdag tengeri élővilág, ritka élőlényeket és izgalmas roncsokat rejt magában.

A búvárkodás mellett igazi dzsungel-túrákra, illetve vulkán mászásra is van lehetőség. A sziget lakossága teljesen multikulturális, történelme során angol, afrikai, dél-amerikai és ausztráliai hatások is érték.

Curacao

A legnagyobb népessége Curacao-nak van. Fővárosa, Willemstad az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. Álomszép partjai mellett az épített környezet is tartogat izgalmakat. 5, hollandok által létrehozott erődöt is meglátogathatunk itt. Számtalan programlehetőség miatt mindenkinek ajánlott a szigetet felkeresenie.

A holland befolyás egyértelműen itt a legerősebb. A turisták élménye is jobban közelít a máshol megszokotthoz. Az óvárosban kézműves piac és vámmentes üzletek egész sora várja a látogatókat. De meglátogathatjuk a Curacao Növényparkot, vagy éppen egy strucc farmot is.

A varázslatos környezet azonban nem feledtetheti el, hogy az út során előfordulhatnak váratlan események. A legjobb, ha indulás előtt gondoskodunk a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről.

Következő cikkünk: Petra romvárosa