Afrika felfedezése 2024-ben: safari kalandok

Afrika hihetetlen izgalmakat kínál az utazók számára. Az egyik legkedveltebb program a kontinensen a safari, azonban még rengeteg különleges élményre van lehetőség. A Kilimandzsáró például minden évben hegymászók ezreit vonzza.

Fontos tudnivalók a safari előtt

A különleges állatok sokakat csábítanak, mielőtt azonban gondolkodás nélkül nekivágunk a szavannának érdemes pár dolgot tisztázni.

Az első a megfelelő időpont és szállás kiválasztása. Télen, június és szeptember között visszahúzódik a természet, lehullanak a levelek és az állatok jobban láthatóvá válnak. Nyáron viszont, december és február között, csodálatos zöld pompába csöppenünk.

Rengeteg féle túra és szállás érhető el. Általában elmondható, hogy minél többet vagytok hajlandóak fizetni, annál közelebb kerültök az állatokhoz és messzebb a többi embertől. Semmire sincs azonban garancia, bár a túravezetők mindig a legjobb tudásuk szerint dolgoznak, az állatok néha mást gondolnak.

A legjobb helyek

Dél-Afrikában több mint 600 nemzeti park várja szállással, felkészült vezetőkkel és különleges állatokkal a látogatókat. Vannak helyek, ahol saját túrákra is indulhatunk, általában viszont megéri túravezetőt fogadni. A tapasztalt helyiek akkor is izgalmassá teszik a napot, ha éppen nem oroszlánok és elefántok között autózunk.

Az biztos, hogy a Dél-Afrikában a Kruger Nemzeti Park és Hluhluwe-iMfolozi Park terület mindig kiváló célpont. Természetesen nem szabad a felsorolásból kihagyni az egyik legismertebb nemzeti parkot sem. A Tanzániában található Serengeti rengeteg különleges állat otthona.

Afrika csodái

A Föld második legnagyobb kontinensre rengeteg izgalmat rejt magában. A safari és a hegymászás mellett rengeteg különleges szálláshely, gyönyörű természeti képződmény és nem mellesleg változatos “legek” is csábítják az utazókat.

Itt található a Szahara, a Föld legnagyobb sivataga. Bár ez a terület nem játék, felkészült túravezetőkkel bárki nekivághat egy karaván útnak. Ha különleges élményekre vágytok megszálhattok a Manta Resort-ban Tanzániában, ahol a szoba a tenger alá lóg. A kenyai Giraffe Manor-ban pedig zsiráfok kukucskálnak be az ablakokon reggelente.

Különlegessége és számos izgalma miatt Afrika 2024-ben is kiváló úti cél. Mielőtt azonban nekivágtok az izgalmas kalandoknak mindenképpen gondoskodjatok a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!