Ausztrália és Új-Zéland: a természet csodája

Óceánia két legismertebb országa tőlünk nagyon távol esik. A látnivalók azonban hihetetlen lenyűgözőek és a hosszú repülőút után azonnal kárpótolnak. Különleges városok épületek és lenyűgöző kultúra mellett a régió fő vonzereje egyértelműen a természet.

Ausztrália: hihetetlen fauna egy kontinensnyi területen

Ausztráliáról a legtöbbeknek a kenguru vagy a mérgezőbbnél mérgezőbb rovarok jutnak eszébe. És bár ez igaz, csupán a jéghegy csúcsa. A közhiedelemmel ellentétben messze nem akar minden megölni és a kijelölt úton maradva jó eséllyel csak élményekkel gazdagodunk, halálos sérülésekkel nem.

A fauna különlegességei közé tartozik a koala, a tasmán ördög, színesebbnél színesebb madarak vagy épp a hangyászsün. A hatalmas terület kiváló road tripekhez és hosszabb túrákhoz. A civilizációra vágyók pedig megcélozhatják a nagyobb városok egyikét, hiszen Melbourne illetve Sidney az Operaházzal is igazán különleges célpont.

Új-Zéland: lélegzetelállító természet

Méretében lehet, hogy kisebb és talán az utazók számára kevésbé ismert. Azonban a nap végén Új-Zéland még izgalmasabb úti cél, mint a nagy testvér. A kisebb terület lehetővé teszi, hogy pár hét alatt, akár a teljes országot, vagy legalábbis a fontosabb részeit felfedezzük.

A természetet pedig itt sem kell félteni, sőt. Nem véletlen, hogy a hatalmas sikerű Gyűrűk Ura film forgatásánál is ezt a területet választották Peter Jacksonék. A természet és a mozgás kedvelőinek nem is kérdés, hogy itt a helyük.

A túrázás és kempingezés mellett számos lehetőség akad kerékpározásra, bungee jumpingra, via ferratázásra, vagy éppen síelésre. Mind a két ország különleges kávékkal és borokkal rendelkezik. A gasztronómia fontosságát jól jellemzi, hogy komoly viták tárgyát képezi, hogy hol alkották meg először a flat white-ot.

Történelem, városok és kultúra

Bár egyértelműen a természet a legnagyobb vonzerő, az őslakos kultúra, az európai imperializmus hatása a mai napig különleges hangulatot teremt. Hasonlóan a városok is lehet, hogy nem a legkülönlegesebbek mindenképpen érdemes pár napot arra is szánni, hogy felfedezzük őket.

Akármelyik ország mellett is döntötök a legfontosabb, hogy alaposan felkészüljetek a hosszú útra. Ennek pedig elengedhetetlen része a megfelelő utasbiztosítás megkötése indulás előtt!