Az ősi Machu Picchu

Az Andok csúcsai közt, 2,430 méteres magasságban rejlik, Machu Picchu a rejtélyes, elveszett város, egy régi civilizáció, az inkák építészeti kincse. Ez a város-templom a birodalom virágkorában épült a 15. században, és az emberi találékonyság szimbólumává vált, olyan történetekkel és régészeti felfedezésekkel, amelyek lenyűgözték a világ képzeletét.

Machu Picchu és az inka civilizáció

Machu Picchu, más néven az "Inkák Elveszett Városa", egy híres régészeti hely Peruban, Cusco várostól – az Inka Birodalom egykori fővárosától – északra fekvő erődítmény az Andok csúcsai között.  A 15. században épült az inkák aranykorában, Pachacuti császár vezetése alatt.

Az inkák, egy őslakos civilizáció, amely a dél-amerikai Andok régiójában virágzott a XV. és XVI. század között- Az egykori kultúra lenyűgöző kulturális örökséget hagyott  maga után. Machu Picchu, összetett építészeti stílusával és harmonikus illeszkedésével a hegyi tájba, figyelemre méltó példája a kor építészeti zsenialitásának. Az óriási kőblokkokból épített falak a mai napig állnak, mindezt malter és vakolat nélkül.

A hely lenyűgöző felfedezései

Az utóbbi években végzett régészeti kutatások Machu Picchuban egyedülálló betekintést nyújtottak az inkák életébe és műszaki és építészeti tudásukba. A kőépületek, az ötletes mezőgazdasági teraszok és a bonyolult vízelvezető rendszer csak néhány elem, amely ma is izgatja a régészeket.

Továbbá, számos tárgyat is felfedeztek, beleértve edényeket, kőeszközöket és ruhákat, amelyek fontos információkat nyújtanak mindennapi életükről és Machu Picchu lakóinak vallási rituáléiról. Hihetetlen történetével ez a hely lehetőséget kínál az inka civilizáció bonyolultságának felfedezésére és méltánylására.

Különleges utazás

Dél-Amerika rengeteg kalandot és izgalmat tartogat. Az Andok hófödte hegycsúcsaitól hamar eljuthatunk az Amazonas-medence ma is felfedezés alatt álló, csodálatos világáig. Amennyiben úgy éreznéd, hogy Machu Picchu önmagában nem éri meg a látogatást, akkor is találsz bőven látnivalót.

Viszont hidd el, megéri. A hely 1981-ben “perui történelmi szentély” címet kapott, 1983-ban felvették az UNESCO Világörökségi helyszíneinek listájára 2007-ben pedig a Világ Új hét Csodájának egyike lett.

Mielőtt azonban elindulnál felfedezni ezt a lenyűgöző területet, ne felejts el gondoskodni a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!