Cinque Terre: Az olasz gyöngyszem

Az olasz partvidéken található régió öt kis halászfalut foglal magába. A neve is erre utal: Cinque Terre jelentése öt terület. A környék híres festői szépségéről, különleges, színes házairól, a hangulatos, keskeny ösvényeiről és meredek hegyoldalairól. Összegyűjtöttünk egy pár érvet, arra az esetre, ha nem jönne meg azonnal a kedved az utazáshoz a képeket látva.

Cinque-Terre,-az-olasz-gyongyszem-(1).jpg

Gazdag kultúra és történelem

Akinek a festői szépség és a romantikus hangulat nem elég, annak örömteli hír, hogy a öt falu kulturális és történelmi jelentőséggel is bír. A falvak különleges kialakítására a kalózok miatt volt szükség, a különleges elrendezést a védekezés miatt alakították ki ezen a módon. A középkorban itt élő emberek a hely adottságait kihasználva védték magukat a különböző betolakodóktól.

A jó állapotban megmaradt középkori templomok, utak, illetve házak pedig az elmúlt időkön való merengésre is lehetőséget adnak. A vendégszerető helyi emberek ráadásul büszkén őrzik a hagyományos életmódjukat, a fesztiválok, különböző ünnepek remek lehetőséget kínálnak kulturális tapasztalatok szerzésére.

Túrázási lehetőségek

Cinque Terre nem csak a tengerparti pihenésről szól. A környék rengeteg lehetőséget kínál a túrázásra, kirándulásra. Kiváló gyalogos ösvényeken fedezhetjük fel a környék csodáit, illetve a lenyűgöző kilátást. Az egyik legnépszerűbb útvonal a Via dell’Amore, azaz az “Út a Szerelemhez”. A színes települések között kanyargó útvonal kiváló panorámát kínál a környező területre, ha megfáradtunk akkor pedig bármelyik faluban megpihenhetünk és élvezhetjük az olasz konyha ízeit.

A hely közel van Firenzéhez, Pisához, illetve Genovához is, így akkor is mindenképpen érdemes felkeresni, akár csak egy napra is körülnézni, ha a környék valamelyik “hagyományosabb” látványossága utazásunk eredeti célpontja.

Tökéletes feltöltődés

Ha egy kis nyugalomra vágysz, akkor Cinque Terre a tökéletes célpont. A falvakban szinte megállt az idő. Nincsenek autók, mindenki gyalog sétálgat az utcákon. A nyugodt atmoszférát nem zavarja meg semmi, a mediterrán életstílus maximálisan élvezhető. Bárhová tekintünk mindenhol gyönyörű, békés környezet, lélegzetelállító táj és különleges épületek vesznek minket körül. 

A tökéletes relaxáció jegyében eltöltött vakációnak elengedhetetlen részét képezi az utasbiztosítás, erről ne felejtsünk el időben gondoskodni!

Következő cikkünk: Ezért menj Nepálba