Csendes-óceáni édenek 2024-ben

Fehér homok, türkizkék víz, pálmafák, dzsungelek és koktélok. A képekről mindannyian ismerjük, íme a Csendes-Óceán földi paradicsomai! A legizgalmasabb úti célok a következő nyárra és fontos tudnivalók az utazáshoz.

Tahiti

Francia Polinézia legnagyobb szigete megtestesít mindent, amit a Csendes-óceáni területtől várunk. Sokkal kevesebb látogató van itt éves szinten, mint Fidzsin, ennek egyik oka a kormányzat, amely megszabta a turisták maximális számát, annak érdekében, hogy minden idelátogató autentikus élménnyel találkozzon, ne zsúfoltsággal.

Épp ezért még sok helyen háborítatlan természet és a helyi, autentikus kultúra fogad. A térség egyik különlegessége a gyönyörű környezet mellett az étel. A trópusi konyha kínai és francia hatásokkal keveredik, ezáltal igazán egyedi és különleges eredményt ér el.

És természetesen itt is megvan minden, ami  a következőkben. Csodálatos tengerpart, varázslatos természet, gazdag tengeri élővilág és kiváló programok.

Bora Bora

Itt megtalálhatsz mindent, amire csak vágysz. A szigetcsoport szintén Francia Polinézia részét képezi, mindenképpen érdemes külön is kiemelni. Bora Borán rengeteg kaland és lehetőség vár minden látogatót. Vízre épített cölöpházak, izgalmas túrákat kínáló hegyek, gazdag helyi kultúra és csodás tengerpartok.

A sportok szerelmesei befizethetnek kite szörfözésre, a kiváncsiak pedig elmehetnek búvárkodni. Bora Bora ebből a szempontból is kiemelkedő. A búvárok együtt úszhatnak különféle rájákkal, akik kifejezetten barátságokat, illetve cápákkal is, akik simogatásához kell egy kis szerencse is, ezek az élőlények ugyanis kissé távolságtartóak.

Fidzsi-szigetek

Tovább haladva nyugat felé elérünk a Fidzsi-szigetekhez. Alapvetően itt is hasonló élményben lehet részünk, azonban itt teljesen egyértelműen a búvárkodás a húzó ágazat. Fidzsi rengeteg lehetőséget kínál a kezdőknek és haladóknak egyaránt.

Színesebbnél színesebb korallok, különleges tenger alatti terepek – például függőlegesen letörő fal, hatalmas kő oszlopok és víz alatti alagút – várja a merülőket. Ezek a területek rendszerint halfajok százával és különleges koralokkal zsúfoltak, helyenként egészen egyedülálló módon, akár negyven méterre is elláthattok a víz alatt.

Töltődj fel Te is ebben a lenyűgöző környezetben! A tökéletes pihenést és kikapcsolódást pedig az utasbiztosítás garantálja.