Egyiptomi utazás télen

Ismerjük be: Egyiptom lenyűgöző ország, tele történelemmel, kultúrával és természeti szépségekkel. Az ókori piramisoktól és impozáns templomoktól a aranyhomokos strandokig és zöld oázisokig. Egyiptom mindenkinek kínál valamit. Bár az ország egész évben kiváló úti cél, íme néhány indok, amiért érdemes télen utazni Egyiptomba.

Egyiptomi-utazas-telen-(1).jpg

Ideális időjárás a városnézéshez

Egyiptomnak meleg és száraz éghajlata van télen, 20-25 Celsius fokos átlaghőmérséklettel. Ez azt jelenti, hogy ellátogathatsz a híres Gízai piramisokhoz, amelyek csak néhány kilométerre vannak Kairótól, anélkül, hogy aggódnod kellene a fullasztó hőség vagy a turisták tömegei miatt. A piramisok a világörökség részét képező ókori világ csodái közül egyedüliként maradtak fenn az idők során. A IV. dinasztia fáraói számára építették, akik i. e. 2613 és 2494 között uralkodtak. Közülük a legnagyobb és lenyűgözőbb a Hufu fáraó Nagy Piramisa volt, ami 3,800 évig volt a Föld legmagasabb építménye.

Ha érdekel az ókori Egyiptom történelme és kultúrája, ne hagyd ki a másik jelentős régészeti helyszínt, a Királyok Völgyét sem. Itt található Tutanhamon sírja, a Karnak-templom, a világ legnagyobb vallási komplexuma, és az Abu Simbel, két monumentális templom, amit II. Ramszesz fáraó vésett ki a kősziklába. Ezek a helyek felfedik egy civilizáció titkait és legendáit, amely évezredekig uralkodott a világon.

A tengerpartról sem kell lemondani

Ha inkább a napfényt és a tengerpartot élveznéd, Egyiptom számos álomszerű üdülőhelyet és strandot kínál, ahol pihenhetsz vagy szórakozhatsz, ahogy kedved tartja. Az egyik legnépszerűbb úti cél a Vörös-tenger partján fekvő Sharm El Sheikh. Itt luxus üdülőhelyekben szállhatsz meg, ízletes ételeket kóstolhatsz meg, vásárolhatsz üzletekben és kávézókban sétálhatsz, vagy kipróbálhatsz különböző sport- és szórakoztató tevékenységeket. Sharm El Sheikh a búvárkodás szerelmeseinek is paradicsom, akik megcsodálhatják a korallzátonyokat és a lenyűgöző tengeri élővilágot.

Egy másik lehetőség a Hurghada, szintén a Vörös-tenger partján, ami egy élénkebb és kozmopolita légkörű város. Hurghada híres az éjszakai életről, számos klubbal, bárral és étteremmel, valamint homokos strandjaival és kristálytiszta vízével. Itt szörfözhetsz, kite-szörfözhetsz, snorkelingezhetsz, vagy hajókirándulásokon vehetsz részt.

Ideális időszak a természet felfedezésére

Egyiptom nem csak a piramisokról és a strandokról szól. Az országnak más természeti és kulturális látnivalói is vannak, amelyeket érdemes meglátogatni, különösen télen, amikor az időjárás enyhébb és kellemesebb. Például hajókázhatsz a Níluson, a leghosszabb folyón a világon. Meglátogathatod a templomokat és történelmi városokat, vagy élvezheted a hagyományos zene és tánc előadásokat.

Egyiptom egy álomszerű úti cél minden utazó számára, amely egyedülálló kombinációt kínál a történelemből, kultúrából és természetből. Tél ideális időszak a látogatásra, mivel az időjárás kedvező a történelmi helyszínek felfedezéséhez, a pihenéshez és a szórakozáshoz a tengerparton, valamint más természeti és kulturális látnivalók felfedezéséhez. Mielőtt azonban elindulnál Egyiptomba, ne felejtsd el gondoskodni a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!