Esőnap a nyaraláson

Hiába nézzük folyamatosan az előrejelzést, az időjárás bizonytalan. A szállást pedig már előre le kell foglalni, a repülőjegyet meg kell venni. Mit csinálj akkor, ha a legaprólékosabb tervezés ellenére is esősre fordul az idő? Mutatunk pár tuti megoldást!

Esonap-a-nyaralason-(1).jpg

Tervezés

Ember tervez, Isten végez, szokták mondani, azonban nem szabad lebecsülni a tervezés fontosságát. Az utazási időpontot érdemes úgy kiválasztani, hogy nagy eséllyel, a céljainknak leginkább megfelelő idővel találkozzunk. Strandolásnál melegre, napsütésre vágyunk, de például túrázásnál már nem biztos, hogy bánjuk a hűvösebb, esetleg borús időt. Az esőt, vihart persze ilyenkor is szeretnénk elkerülni.
Amikor a környező országokba utazunk, akkor könnyebb dolgunk van, távolabb azonban találkozhatunk szokatlan időjárási trendekkel, ezért kulcsfontosságú az előzetes utánajárás, tervezés. Az óceáni éghajlatok esetében például nem szokatlan, hogy két évszak, a száraz és az esős váltja egymást. Ráadásul általában ez előbbi az őszi, téli hónapok alatt tart, az utazás ideális időpontja is így júliusról októberre, novemberre tolódhat.

Alternatív programok

Szintén a tervezés részét képezi, hogy kutassunk kicsit az interneten, útikalauzokban és derítsük ki, hogy milyen programlehetőségek vannak a környéken! Mozi, múzeum, étterem mindig van, ahová esős időben is kimozdulhatunk a szállásról. Mindenkinek egyéni ízlés, hogy mit csinál szívesen, de mindig akad egy-egy manufaktúra, sörfőzde vagy borászat, esetleg olyan fürdő, vagy strand, ahol védve vagyunk az elemektől.

Játék

Azonban akkor sem kell kétségbe esni, hogy ha a teljes kikapcsolódás reményében egy világvégi apartmanban pihenünk, programlehetőségek nélkül. Erre az esetre kifejezetten jó választás a társasjáték. Már egy pár pakli kártya is a bőség zavarát okozhatja, akár egy, akár 8-10 személy számára is. Ha pedig akad még egy kis hely a bőröndbe, akkor berakhatjuk a család, vagy társaság kedvenc játékát is. A társasjáték egyébként is számos előnnyel bír, szórakoztat, fejleszt, kikapcsol. Ennek köszönhetően egyre népszerűbb, a választék is kifejezetten széles, így biztosan minden korosztály és személyiségtípus megtalálja a neki leginkább tetszőt.

Bárhová is utazunk, ne feledkezzünk el a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről sem. Mindössze pár perc és akár a váratlan időjárás miatt is kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor kifejezetten hasznossá válik.

Következő cikkünk: Miért járj vissza ugyanoda nyaralni?