Ezt játszd az autóban!

Az autós utazás megterhelő, fárasztó. Épp ezért kiemelkedően fontos, a hosszú utak során a jókedv megőrzése és az idő kitöltése. A legjobb, ha változatos módon tesszük ezt, beszélgetéssel, zenehallgatással, illetve játékokkal.

Autos-jatekok-(1).jpg

Ezért játssz!

Az utasok jókedve és nyugalma a sofőrre is hatással van, és fordítva. Épp ezért fontos mindenkinek, hogy kerüljétek azokat a stresszes helyzeteket, amikor felemelkedik a hangotok, veszekedtek egymással. Ezt pedig úgy tudjátok a legkönnyebben megtenni, ha nem az útra fókuszáltok, hanem elfoglaljátok magatokat, például játékokkal.

Tökéletes autós játékok

Természetesen az autóba is vihetjük magunkkal a család kedvenc játékát, ha azt kis helyen is tudjuk játszani. Azonban van egy pár játék, amihez elég beszélgetni, így a sofőr is beszállhat.

Az egyik ilyen a barkóba. Ez annyiból áll, hogy egy személy gondol valamire, a többiek pedig kérdések feltevésével megpróbálják kitalálni mire gondolt. A feladatot kitaláló személy csak igennel és nemmel válaszolhat, a játékosok pedig akkor nyernek, ha kitalálják, illetve akkor veszítenek, ha rákérdeznek egy konkrét tárgyra, fogalomra, azonban nem az volt a feladvány.

Egy másik kellemes játék a márkakereső. Ilyenkor a család kitűz maga elé egy autómárkát, amit keresni kell. Aki lát ilyen autót, az megmutatja a többieknek és utána ő mondja a következő márkát. Egyszerű játék, azonban arra buzdít, hogy figyeljünk, a körülményekhez képest legyünk aktívak.

Természetesen számos megoldás létezik még. Játszhatunk szóláncot – mindenkinek az előtte lévő személy szavának utolsó betűjével kell egy sajátot mondania. Vagy éppen rímelhetünk, hasonlóan az előbbihez azzal a különbséggel, hogy nem a betű, van meghatározva, hanem az, hogy a két szónak rímelnie kell. Szintén szórakoztató, ha a betűk száma van meghatározva. Ez úgy néz ki, hogy például három betűs szavakkal megyünk körbe és, aki tud, az mond egy újat. A végén az nyer, aki utoljára mond három betűs szót.

Egyéb alternatívák az idő elütésére

A játékban is elfáradunk, ráununk, ilyenkor meg jön a veszekedés. Ezért érdemes kis változatosságot csempészni az útba, más dolgokkal is foglalkozni. Ilyenkor jó választás lehet a zene, a podcast, vagy éppen a hangoskönyv hallgatás.

Akárhová is induljunk, nem szabad elfeledkezni a megfelelő utasbiztosításról! Főleg autós utazás esetén kiemelten fontos, hogy ilyen módon is felkészüljünk az esetleges kellemetlenségekre.

Következő cikkünk: Mitől véd az utasbiztosítás?

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']