Gyerekekkel az Egyesült Államokban

A nyaralás gyerekkel mindig több kihívást tartogat. Ritkán érdeklődnek a városok és a felnőttek számára is izgalmas programok után úgy, mint mi. Azonban gyerekkel sem elérhetetlen a külföld, most bemutatjuk, hogy az USA-ba milyen izgalmak várják a legkisebbeket.

Gyerekkel-az-Egyesult-Allamokban-(1).jpg

Gyerekbarát infrastruktúra

A legtöbb attrakció, étterem, szálláshely az Egyesült Államokban is fel van készülve a gyerekekre, így ettől nem kell tartanunk. Szintén mindennaposak a pelenkázó asztalok, sőt ezekkel a nyilvános mosdókban – akár a férfiban – is találkozhatunk.

Szintén gyakori a gyerek menü, kisebb adag, alacsonyabb áron. A belföldi repülőjáratokon a két évnél fiatalabb gyerekek ingyen utaznak, az Amtrak vasúttársaságnál pedig 12 éves korig féláron válthatunk jegyet.

A legjobb programok gyerekeknek

Több helyen találkozhatunk gyerekprogramokkal. Az USA nemzeti parkjai – amiből rengeteg van – közül sok helyen vannak minden nap bemutatók, beszélgetések a helyi erdészekkel, ahogy ők hívják rangerekkel.

Hasonlóan, a múzeumok közül is több kínál gyermekfoglalkozásokat. Ráadásul rengeteg olyan múzeum van, amely bármely korosztály számára tartogat izgalmakat.

Végül, de nem utolsósorban természetesen nem szabad elfeledkezni a vidámparkokról. Ha valami igazán világhírű az Egyesült Államokból, akkor azok a vidámparkok. Több államban találkozhatunk Disneyland-el, de több, aká franchise módjára működő szórakoztató komplexum is van.

Tippek a tervezéshez

A nemzeti parkok mindig kiváló úti célnak minősülnek az államokban. Ezek közül a Grand Canyon, az Acadia, a Yosemite, a Glacier és a Zion jó tömegközlekedési infrastruktúrával rendelkeznek, így a vezetés miatt sem kell aggódni.

A zöld közlekedési módok itt is egyre inkább utat törnek, a biciklizés is egyre jobb opció, főleg Knoxville, Charlotte és Roanoke környékén.

A városnézés tipikusan olyan tevékenység, amit a felnőttek gyakran jobban élveznek a gyerekeknél. Azonban a geocaching-el egybe köthetjük, így izgalmas kincsvadászat is kötődik hozzá, ami már a kisebbek számára is izgalmas. Kevesen tudják, hogy ez a GPS alapú kaland nem csak az erdőkben, hanem a legtöbb városban is elérhető (már itthon is), ezáltal célt és izgalmat csatol a városi környezet felfedezéséhez.

A legfontosabb azonban, hogy indulás előtt gondoskodjatok a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: Glyndŵr’s Way, Wales - egy különleges túra