Horvátországi nyaralási tippek a legjobb családi üdülésekhez

Horvátország lenyűgöző tengerpartjai és gazdag kulturális öröksége világszerte vonzzák az utazókat. Ha családi nyaralást tervezünk, Horvátország kiváló választás lehet. Érdemes felfedezni az olyan különleges úticélokat, mint például Krk szigetét, Dubrovnik és Zadar varázslatos városait vagy Rovinj festői kisvárosát. Legyen részese egy emlékezetes horvátországi kalandnak idén nyáron ön is!

Leírás: Horvátországi nyaralás - Családi szórakozás a parton

A horvátországi nyaralásokhoz is érdemes figyelembe venni néhány általános tippet. Ne felejtse el előre lefoglalni szállását, főleg a főszezonban, hogy biztosítva legyen a megfelelő hely az ön és családja számára. Ismerje meg a közlekedési lehetőségeket és az autóbérlési opciókat, így a saját ritmusában fedezheti fel Horvátország szépségeit. Továbbá, látogasson el a helyi rendezvényekre, fesztiválokra és gasztronómiai eseményekre, hogy igazán megismerje Horvátország kulturális örökségét és gasztronómiai különlegességeit.

Nyaralás Krk szigetén, varázslatos tengerparti élmények

Krk szigete a horvát tengerpart egyik legkedveltebb célpontja, kiváló választás egyéni és családi nyaralásokhoz egyaránt. A sziget lenyűgöző strandjai, kristálytiszta víze és gazdag kulturális öröksége kedvelt az ide látogatók körében. 

A Krk szigeten található látnivalók közé tartozik Krk városa, amely a sziget névadója és legnagyobb városa is egyben. A kikötő mellett magasodik a Frangepánok erődítmény jellegű vára, a város határában pedig a legidősebb és legjobb állapotban megmaradt templom a szigeten, a Szent Donát kápolna. Krk sziget keleti partján, egy sziklatömb tetején található Vrbnik. A városka jellegzetes olaszos hangulata és romantikus sikátorai teszik különlegessé, de a helyiek szerint itt található a világ legszűkebb utcája is, a Klancic (40 cm). Ha valami különlegeset szeretnénk felfedezni, a Biserujka cseppkőbarlang Rudine település mellett szinten egy érdekes és egyedi élmény.

A tengeri kirándulások, mint például a delfinleső túrák, remek lehetőséget kínálnak arra, hogy a sziget tengeri élővilágát is felfedezzük, miközben gyönyörködhetünk a kristálytiszta vízben és a lenyűgöző tájban. Crikvenica és Opatija városai is könnyen elérhetőek Krk szigetéről, így érdemes időt szánni rájuk, hogy felfedezzük a környékbeli látnivalókat és strandokat is.

Leírás: Krk sziget nyaralás - csodás pillanatok mediterrán hangulatban

Általános információk:

 • Területe: 38 km hosszú és 13 km széles, tengerpartja pedig majdnem 200 km hosszú

 • Lakosság: kb 20 000 fő, ami Horvátország legnépesebb szigetévé teszi, 68 településsel

 • Napsütéses órák: évente átlagosan 2500 óra

 • Tengerszint feletti magasság: 569 m (legmagasabb pont)

 • Autóval való közlekedés Budapestről: kb. 5-6 óra, de könnyedén megközelíthető busszal és vonattal is 

 • Szállás ára felnőtteknek: nagyjából 25 000 Ft-tól elő/utószezonban, 35 000 Ft-tól főszezonban /fő/éj 

 • Néhány szolgáltatás, nevezetesség: gyermekbarát szállások, sportlehetőségek, kutyás strandok, hajós kirándulások, halpiac Krkön, Biserujka cseppkőbarlang, vár, Szent Donát kápolna

Dubrovniki nyaralás: élje át a történelem és a szépség találkozását

Text: Dubrovnik Horvátország egyik legismertebb városa, amely gazdag történelmi örökséggel és lenyűgöző tengerparti panorámával rendelkezik. Dubrovnik történelmi központja a Világörökség része, és számos nevezetességet kínál a látogatóknak. Az óváros olyan lenyűgöző látnivalókkal várja a turistákat, mint például a híres Várfalak, a Sponza palota, a Rektori palota, a Szent Balázs templom, a Katedrális, a Szent János erőd, a Minceta erőd, a Revelin erőd és a Lovrijenac erőd. 

Dubrovnik lenyűgöző természeti környezete és kulturális gazdagsága mellett számos szórakozási lehetőséget is kínál. Legyen szó akár egy kirándulásról, a helyi strandok felfedezéséről, egy helyi fesztiválról, kulturális eseményről vagy csak egy romantikus sétáról az óváros utcáin, Dubrovnikban mindig van valami izgalmas program.

Leírás: Dubrovnik nyaralás - varázslatos séta a történelemben

Általános információk:

 • Területe: 142,6 km2

 • Lakosság: kb 41 000 fő

 • Tengerszint feletti magasság: 120 m

 • Autóval való közlekedés Budapestről: kb. 9-10 óra, de könnyedén megközelíthető busszal és vonattal is 

 • Szállás ára felnőtteknek: nagyjából 35 000 Ft-tól elő/utószezonban, 45 000 Ft-tól főszezonban /fő/éj 

 • Néhány szolgáltatás, nevezetesség: gyermekbarát szállások, sportlehetőségek, hajós kirándulások, lanovka, halpiac az óvárosban, várfal, katedrális

Rovinji nyaralás: festői kisváros és kulturális gyöngyszem

Rovinj Horvátország egyik legszebb és legromantikusabb városa, amely festői szépséggel és gazdag kulturális örökséggel büszkélkedhet. 

Rovinj óvárosa egyedülálló atmoszférával rendelkezik, és számos érdekes helyet kínál a látogatóknak. A Főtér és az Óratorony a város fő nevezetességei, amelyek megmutatják Rovinj gazdag történelmét és építészeti szépségeit. A Szent Eufémia templom és a Harangtorony szinten jelentős nevezetességek Rovinjban, melyeket érdemes felfedezni. Ezek a helyek nemcsak a város történelmét idézik, hanem lenyűgöző kilátást is nyújtanak.

Leírás: Rovinj nyaralás - festői környezet a családi kikapcsolódáshoz

Általános információk:

 • Területe: 77,44  km2

 • Lakosság: kb 12 000 fő

 • Tengerszint feletti magasság: 9,8  m

 • Autóval való közlekedés Budapestről: kb. 5-6 óra, de könnyedén megközelíthető busszal és vonattal is 

 • Szállás ára felnőtteknek: nagyjából 25 000 Ft-tól elő/utószezonban, 35 000 Ft-tól főszezonban /fő/éj 

 • Néhány szolgáltatás, nevezetesség: gyermekbarát szállások, sportlehetőségek, hajós kirándulások, halpiac, harangtorony megmászása, főtér, Szent Eufémia templom

Zadari nyaralás, történelmi város és tengeri paradicsom

Zadar Horvátország egyik legnépszerűbb tengerparti városa, gazdag történelmi és kulturális örökséggel. A városban található Fórum és Szent Donát templom Horvátország legnépszerűbb műemlékei közé tartoznak, melyek lenyűgöző látványt nyújtanak a városban. A templom különlegessége, hogy kör alakú, két szintes és bizánci stílusban épült a XI. században. Annak ellenére, hogy a harangtornya csak később készült el, a templom kiváló akusztikája miatt a mai napig hangversenyeket is tartanak benne. A város központjában található Népek tere a XV. - XVIII. században Zadar főtereként szolgált, melynek épületei, mint az Óratorony, a Pedrini palota és a Loggia, ma is a város jelképei. 

A nyaralóknak ezen kívül nem érdemes kihagyni  a híres Morske Orgulje-t (Tengeri Orgonát) és a helyi szfinxet sem. 

Leírás: Zadar nyaralás - csodás hangulat a tengerparton

Általános információk:

 • Területe: 194 km2

 • Lakosság: kb 70 000 fő

 • Tengerszint feletti magasság: 0-80  m

 • Autóval való közlekedés Budapestről: kb. 6 óra, de könnyedén megközelíthető busszal és vonattal is 

 • Szállás ára felnőtteknek: nagyjából 25 000 Ft-tl elő/utószezonban, 40 000 Ft-tól főszezonban /fő/éj 

 • Néhány szolgáltatás, nevezetesség: gyermekbarát szállások, sportlehetőségek, hajós kirándulások, halpiac, Szent Donát templom, Borik, homokos strand, Zadar - Preko komp, Óratorony, Tengeri Orgona

Fedezze fel a varázslatos horvátországi nyaralások élményét

Egy horvátországi nyaralás kiváló választás lehet mindazok számára, akik lenyűgöző tengerparti élményekre vágynak, miközben szeretnék felfedezni a gazdag történelmi és kulturális örökségeket is. Krk szigetén, Dubrovnik, Zadar városában és Rovinj kisvárosában mindenki egyaránt élvezheti a varázslatos tájakat és a vendégszerető horvát kultúrát. Fedezze fel ön is ezeket a lenyűgöző horvát úticélokat!

Leírás: Horvátországi nyaralás, csodálatos úticélok a horvát tengerparton