Kihagyhatatlan természeti csodák

A természeti csodák lenyűgöző élményt tudnak nyújtani. Persze ezeket az internet korában már otthonról is meg tudjuk nézni, azonban vannak olyan helyek, ahol a képek nem adják vissza a valóságot. Minél többet nézi az ember előzetesen, annál jobban meglepődik, amikor élőben látja a természet szépségét, monumentalitását. Az, hogy kinek melyik természeti csoda adja a legnagyobb élményt az rendkívül szubjektív, mi most mégis megpróbálkozunk azzal, hogy bemutassunk pár helyet, amelyeknek nincsen párja.

Kihagyhatatlan-termeszeti-csodak-(1).jpg

Grand Canyon – USA

Az ismert természeti képződmény a lélegzetelállító látvány definíciója. Nem véletlen, hiszen a Colorado folyó, több milliárd éves kőzetbe vájta valószínűleg, mintegy 17 millió év alatt a 446 kilométer hosszú képződményt. A szélessége 6,4 és 29 km között mozog, a mélysége pedig 1200-1800 méter között. Nagy része a Grand Canyon Nemzeti Parkon belül található, ami az Egyesült Államok egyik legelső nemzeti parkja volt.

Aurora Borealis

Az Északi fény egyike azoknak a természet okozta látványosságoknak, ami ésszel szinte fel sem fogható. Számos ember tervez nyaralást, túrát kizárólag ennek a csodának a megtapasztalása miatt. Azonban a Grand Canyon-al ellentétben sajnos ennek nincs egy állandó helye, feltűnése valamilyen módon előre jelezhető, azonban esetleges. Ez talán még különlegesebbé teszi ezt a légköri jelenséget, amelyet nagy ritkán hazánkból is láthatunk, azonban a legnagyobb eséllyel az északi sarkkörhöz közeledve találkozhatunk vele.

Nagy-korallzátony – Ausztrália

Északkelet-Ausztrália partjainál, a Korall-tengerben található a Föld legnagyobb korallzátonya. Mintegy 2000 kilométer hosszan, több mint 34 millió hektáron terjed el. Az iszonyatosan színes élővilággal rendelkező helyszín, 1981 óta természeti világörökségnek számít. Első említést a helyszínről James Cook tette a naplójában, amikor 1769-ben eljahózott mellette. A felfedezőt azonban még nem a természet szépsége érdekelte, csupán a zátonyok, hajózásra jelentett veszélyessége.

Ezeken kívül még számos helyszínt lehetett volna sorolni, ráadásul majdnem mindegy, hogy hova megyünk nyaralni, a természet biztosan kisebb-nagyobb csodákkal vár minket. Azonban mielőtt belefeledkeznénk az izgalmas környékek felfedezésébe, gondoskodjunk a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről.

Kövtkező cikkünk: A világ legizgalmasabb városai, amelyek sosoem alszanak