Korzika: ahol megállt az idő

A Földközi-tengerben található egy gyönyörű kis sziget, amelyet Korzikának hívnak. Talán nem is gondolnád, de ez a Franciaországhoz tartozó terület az egyik legjobb helyszín, ha a cél a kikapcsolódás, feltöltődés. Összeszedtük miért érdemes meglátogatni!

Korzika,-ahol-megallt-az-ido-(1).jpg

Mediterrán idill és fantasztikus konyha

Már Dél-Franciaországban is van valami romantikus hangulat, Korzika ezt csúcsra járatja, ráadásul mérhetetlen nyugalom és idill társul mellé. A francia és az olasz konyha keveredése pedig tökéletes ízeket szül. Ehhez ad hozzá, hogy a szigeten több helyen, a mai napig kaphatóak helyi készítésű sajtok, borok. Számos kőből épült városban, mintha megállt volna az idő. Vékony utcácskák, már-már erőd hangulatú piciny városok bújnak meg a hegyek között.

Gyönyörű tájak

Adottságainak köszönhetően Korzika tele van jobbnál jobb strandokkal, azonban nem csak a Földközi-tenger révén. A sziget leginkább hegyek által jellemzett domborzata miatt tele van kristálytiszta vizű hegyi patakokkal, amik sokszor lélegzetelállító környezetben alakítanak ki kisebb, nagyobb, fürdésre alkalmas medencéket. Ráadásul a vizük egész évben hűvös, ami néha még kellemesebb is, mint a Földközi-tenger, mivel a régióban a nyári időjárást magas páratartalom és a kánikula jellemzi. A hegyek miatt kiváló túraútvonalak is vannak a szigeten, többek között a GR20, ami a világ egyik legnehezebb gyalogtúrája, fantasztikus kilátással.

Izgalmas utazási lehetőségek

Egyfajta bónusz Korzika esetében, hogy lehetőség van több izgalmas város útba ejtésére. A sziget komppal közelíthető meg, számos Dél-Francia városból, így akár úgy is szervezhetjük a nyaralást, hogy oda, vagy visszafelé végigautózunk az ország déli partvidékén. Marseille, Nizza, Toulon, Montpellier vagy éppen Monaco is útba ejthető, minden adott egy izgalmas road trip-hez. Természetesen repülővel is mehetünk, a sziget több repülőtérrel rendelkezik, így azoknak sem kell lemondani a látogatásról, akiknek az autós utazás nem elérhető, vagy túlságosan megterhelő. Illetve természetesen, ha már ott járunk, akkor útba ejthetjük Szardíniát is. Szintén mesés sziget Korzikától délre, a legnagyobb különbséget a kettő között az, hogy az előbbi Olaszországhoz tartozik.

A hegyek, völgyek felhőtlen felfedezése érdekében, mindenképpen érdemes az indulás előtt gondoskodni a megfelelő utasbiztosításról.

Következő cikkünk: A Balkán szépségei