Kulináris élmények a távol keleten

Bár napjainkban a távol keleti ízek kedvelői hazánkban is számos erre specializálódott éttermet találnak, a különleges ételeket senki sem tudja jobban elkészíteni, mint a helyiek. Mutatjuk a távol keleti konyha specialitásait!

 

 

Japán konyha

A japán gasztronómia nyers alapanyagaival, és sajátos kulturájával rendkívül megosztó. Konyhájuk a gyors elkészítésről, tengeri élőlények felhasználásáról és a rengeteg szójáról híres. A japánok esetében jellemző a rizs széleskörű fogyasztása, valamint az esztétikára fektetett magas hangsúly ételeik elkészítése során. A csirke, a sertés, és a különböző húsételek megjelenése újdonság a japán gasztronómiában, vallásuk a buddhizmus ugyanis hosszú évszázadokig tiltotta ezek fogyasztását. Fontos megemlíteni, hogy a japánok kerülik az erős fűszerezést, ezzel megtartva alapanyagaik tiszta ízvilágát.

 

Kínai konyha

A változatos és rendkívül finom kínai ételek Európa szerte hatalmas népszerűségnek örvendenek. Bár a kínai konyháról először bizonyára mindenkinek a rizs jut eszébe, a gasztronómiát a világ ezen részén sokszínűség jellemzi. A kínaiak a nehezebb, csípős ételeikről híresek és sok húst fogyasztanak. Jellemző továbbá a zöldségek, gyümölcsök és tésztaételek sokoldalú elkészítése. Alkoholos italok is gyakran előkerülnek az asztalnál, valamint konyha művészetükben a gombák, a tofu és a vízi élőlények is megjelennek.

 

Indonéz konyha

Az Indonéz gasztronómia legfontosabb étele a rizs. A helyiek gyakran készítenek pácolt salátát, melynek a sós, édes, savanykás és csípős ízek keveredése ad különleges ízt. Konyhájuk alapja a tofu sült burgonyával, mindemellett halételeket is szívesen készítenek. Ételeik ízesítésére édes-savanyú szószt használnak, valamint változatos zöldségeket fogyasztanak: a szójacsíra, az uborka, a borsó, a zúzott paradicsom, a zöldbab és a brokkoli egyaránt megtalálhatók az indonéz tányéron.

 

Vietnámi konyha

A többi távol keleti konyhához hasonlóan a rizs számos fajtájának fogyasztása a vietnámi gasztronómiában is gyakori. A területen sokféle alapanyagot használnak, a tengeri és vízi étkek, a halak, békák, rákok és vízinövények kedvelt hozzávalók számukra. Jellegzetes ételízesítőjük a hallé, melynek illata először furcsa lehet, különböző ételekbe téve viszont különleges ízt kölcsönöz. Mivel Vietnám a világ legnagyobb fűszertermelő országa, a fűszerek fontos szerepet kapnak gasztronómiájában. A helyiek ételeik nagy részét wokban, faszénen grillezve, zöldségek felhasználásával készítik el. 

 

Bármelyik egzotikus úti célt is választjátok, gondoljatok biztonságotokra! Indulás előtt ne felejtsétek el megkötni a megfelelő utasbiztosítást a felejthetetlen élmények érdekében!

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']