Megéri az olcsó repülőjegy?

Sok esetben a repülés az utazás legjobb módja. Ma már teljesen elérhető árú, azonban komolyabb utaknál, főleg egész családok számára tetemes összeget képviselhet a jegyár. Mi a helyzet azonban az olcsó repjegyekkel, fapados légitársaságokkal? Megéri velük repülni? Miért olcsók azok a jegyek?

Megeri-az-olcso-repulojegy-(1).jpg

Olcsó repülőjegy?

Fapados légitársaságok sokszor nagyságrendekkel alacsonyabb áron kínálják a jegyeiket. Azonban amikor elkezdjük a foglalást hamar rájövünk, hogy a jegyár mennyi mindent nem tartalmaz. Folyamatosan csökken a fedélzetre vihető poggyászok mérete, súlya, száma. Természetesen minden extra csomagért fizetni kell. Hasonló az ülőhely választás. A legtöbb esetben az együtt megvásárolt jegyek sem egymás mellé szólnak, hacsak nem fizetünk érte. A gépen elérhető szolgáltatások, étel, ital szintén mind külön pénzbe kerül. Ezzel szemben a prémium légitársaságoknál ezeknek egy része már benne lehet az árban.

Amikor megéri a fapados

Ettől függetlenül a fapados repülés nem ördögtől való. Sokszor bőven elég egy kis bőrönd és ha csak pár óra a repülés, akkor élelem nélkül és kis láb hellyel is megvagyunk. Ezért egyáltalán nem kell tőlük félni és gyakran valóban olcsóbban jövünk ki. Néha kifejezetten jó ajánlatokat adnak pár napos utakra, amelyek kiválóak városnézésre, vagy egy rövid üdülésre, kikapcsolódásra. Az olcsó repülőjegy tehát valóban olcsó, csupán nem minden esetben annyira kényelmes.

Hogyan spórolhatsz?

Ha légitársaságtól függetlenül a legjobb árat szeretnéd kapni, akkor ezekre figyelj oda. A repülőjegyeket mindig a keresletnek megfelelően árazzák. Ezért minél rugalmasabbak vagyunk annál nagyobb eséllyel találunk jó árú jegyet. Nem minden nap kerül ugyanannyiba, illetve sokszor egy átszállással is lehet spórolni. Fordulhatunk utazási irodákhoz is, főleg last minute ajánlatok között bukkanhatunk nagyon kedvező árra, hiszen sokszor nekik szerződésük van a légitársasággal, amiben vállalják, hogy megtöltik a gépet utasokkal. Amikor ez nem sikerül, akkor igazán kedvezően tudunk lecsapni a maradék helyekre.

Az utazás előtt azonban ne felejtsünk el utasbiztosításról gondoskodni! A repülővel is előfordulhat, hogy késik, törlik a járatot vagy elveszik a poggyászunk, az utasbiztosítás ebben az esetben is sokat könnyít a helyzetünkön.

Következő cikkünk: Időjárás előrejelzés: Mit érdemes nézni a nyaralás előtt?