Miért járj vissza ugyanoda nyaralni?

Utazni jó. Az ember megismerkedik más kultúrákkal, világot lát. Sokat tanul magáról és másokról, nem utolsósorban pedig kiszakad a hétköznapokból, pihen, feltöltődik. Ezeknek az előnyöknek egy részét akkor tudjuk igazán kihasználni, ha változatos módon utazunk, különböző helyekre. Azonban vannak olyan szituációk, amikor jó visszajárni a megszokott helyekre.

Miert-jarj-vissza-ugyanoda-nyaralni-(1).jpg

Megismerés magasiskolája

Általánosságban a világ működéséről többet tanulunk, ha mindig máshová utazunk. Azonban gondoljunk bele egy pillanatra, hogy mennyit tudunk meg egy országról és a népéről pár nap, vagy egy hét alatt? Ha valóban mélyebben érdekel egy régió kultúrája, akkor érdemes oda újra és újra visszajárni, hogy valóban megismerhessük azt. Akár a konkrét szállásra visszatérve is sokat tanulhatunk, de az adott ország különböző pontjait bejárva már valóban teljes képet kaphatunk az ott élő emberekről, szokásokról.

Stresszcsökkentés és pihenés

Sokaknak okoz stresszt a pakolás, az utazás vagy éppen az egész nyaralást megelőző szervezés. Ezek mind csökkenthetőek azzal, ha ismert helyre megyünk. Két három alkalom után már kikristályosodik, hogy mi az, amire valóban szükség van, mit lehet otthon hagyni. Tudni fogjuk, hogy nagyjából milyen időjárás számítsunk, milyen programok vannak a környéken, hol és mit tudunk enni, hol intézhetjük el a bevásárlást.

Kedvezőbb pozíció

Talán nem is gondolnád, hogy mennyi előnyhöz jut a turisták között az, aki az átlag utazónál jobban ismeri az úticélt. A horvátországi nyaralásnál például sokaknak a tenger közeli apartmanházak jelentik az ideális szállást. Bár ezekből bőven válogathatunk a népszerű foglaló oldalakon, a legtöbb korán betelik, sőt rengeteg van, ami fel sem kerül! Ez azért van, mert már előző évben lefoglalják a visszajáró vendégek. A szállásokkal kialakított viszony, a környéken található programok ismerete lehetővé teszi, hogy hatékonyan, sokszor akár olcsóbban hozzuk ki az üdülést.

Akár ismerjük az úticélunk, akár az ismeretlennek vágunk neki, váratlan dolgok bármikor előfordulhatnak. Épp ezért nem szabad elfeledkeznünk az indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: Így használd a légkondit a nyaralás során