Mitől véd az utasbiztosítás?

Sokat hangsúlyozzuk, az utasbiztosítás fontosságát, azonban mitől is véd pontosan? Miért fontos utasbiztosítást kötni? Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy miért is elengedhetetlen része ez az utazásnak!

mitol-ved-az-utasbiztositas-(1).jpg

Védelem és biztonság

Az utazás során – ahogy a mindennapi életben is – előfordulhatnak váratlan események. Kórházi ellátásra kényszerülünk, lerobban az autó, elvesznek, vagy esetleg ellopják az értékeinket. Ezek mind kellemetlen események, pláne külföldön, ahol az úti okmányok elengedhetetlenek, vagy az elromlott autó éppen a hazajutás kulcsa. Sokszor ráadásul az orvosi beavatkozás is rendkívül drága, például, ha hegymászásnál helikopteres mentése szorulunk az akár több millió forintos költséggel is járhat. A legtöbb esetben pár ezer forintos utasbiztosítás megkötésével, ezek a kiadások megspórolhatók.

Mi ellen véd?

Az AXA többféle biztosítás kínál, amelyekből az utazás előtt egyéni csomagok állíthatók össze. Az alap Reference, Komfort és Excelent csomagok kiegészíthetők extrém sport, autós utazás, vagy éppen az otthonunk védelmét garantáló opciókkal.

Biztosítás segítségével fedezhetjük az orvosi költségeket, ideértve a gyógyszerek kiváltásának költségét. Átvállaljuk a balesetnél felmerülő költségeket és akár felelősségbiztosítást is kínálunk, amivel megérítjük az okozott dologi kárt, akár 15 000 000 Ft-ig. Szintén védelmet nyújtunk a járatkésés, vagy járattörlés, illetve elveszett vagy késve érkező poggyászok esetén is.

Különböző biztosítás típusok

Ahogy már korábban írtuk, minden biztosításból kínálunk Referncia, Komfort és Excellence csomagot. Ezek a térítési költségek felső határában, illetve abban térnek el, hogy hány féle hátrányos helyzet esetén nyújtanak védelmet.

Az életbiztosítások bizonyos sporttevékenységek végzése esetén történő sérülések ellen védelmet nyújtanak , azonban az extrém sportok, vagy nem mindennapi aktivitások esetén érdemes sportbiztosítást kötni. Extrém sportnak minősül a hegymászás, a vitorlázás, vagy éppen a külföldi sportversenyeken való részvétel.

Autós utazás esetén érdemes igénybe venni Auto Assistance szolgáltatásunkat. Ez fedezi a lerobbant autó javításának, vagy hazasszállításának költségét, az utazók szállását, illetve a tömegközlekedéssel való hazajutásukat.

Illetve köthettek tartós utasbiztosítást vagy egész éves utasbiztosítás, ami a gyakori utazóknak, vagy a külföldön tanulóknak, dolgozóknak hasznos. Ezeken kívül kínálunk még családi és csoportos utasbiztosítást is, amivel többen is kedvezményes áron utazhattok.

Hát ezért érdemes minden utazás előtt gondoskodni a megfelelő utasbiztosításról!

Következő cikkünk: Isztambul különlegességei