Srí Lanka híres teaültetvényei

Srí Lanka szívében, egy gazdag történelemmel és kultúrával rendelkező vidéken rejtőznek az ország zöld kincsei – a híres teafarmok. Egy körút ezeken a farmokon nem csak egy térbeli utazás, hanem egy időutazás is, amely minket a teakultúra eredetének rejtélyes ösvényein vezet.

Kis-Anglia és a ceyloni tea

Az utazás Nuwara Eliyában kezdődik, amit "Kis-Angliának" is neveznek, ahol a hűs szellő és az Angliát idéző tájak üdvözölnek bennünket nyitott karokkal. Itt a teafarmok, mint egy zöld tenger, magas dombok árnyékolják, mintha évszázadok óta mesélnének történeteket. A ceyloni tea, különleges aromájával és erős ízével, életre kel ezeken a helyeken, minden csészében hozva egy kicsit Srí Lanka szelleméből

Dimbula, a tea paradicsoma

Továbbhaladva eljutunk Dimbulába, a tea másik paradicsomi zugába. Itt a farmokat a monszun esők óvják, amelyek beburkolják a tealeveleket nedves ködbe, egyedi, enyhén savanykás ízt kölcsönözve nekik. Dimbulában a tea nemcsak egy ital, hanem a természet és az emberek mindennapi munkájának ünneplése ezeken a termékeny földeken.

Uva és az illatos teák

Végül, az utazás elvezet minket Uvába, egy olyan régióba, amely híres erős és illatos teáiról. Itt a tea lassan növekszik, a hideg és száraz szelek környezetében, egyedi személyiséget kölcsönözve neki, éppen úgy, mint a lakóinak. Egy sétálás Uvában meditációra hív, az egyszerű szépség és a csend értékeinek méltánylására.

Minden csésze ceyloni tea, legyen az egy ősrégi fa árnyékában kortyolgatva vagy otthonunk kényelmében élvezve, rejti ezen földek történeteit és hagyományait. Srí Lanka, teafarmjaival, több mint egy hely a térképen – ez egy élő történet, amelyet napról napra azok a kezek írnak, akik ezeket a szent földeket művelik és gondozzák.

Mielőtt azonban minden hátrahagyva belevágnál a különleges teák földjének felfedezésébe, ne felejts el gondoskodni a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!