Titkok és legendák: Elveszett városok nyomában

Rejtélyekkel és legendákkal teli elveszett városokba vágysz? Érdekel a korai kultúrák élete és mindennapjai? Kicsit szeretnéd magad Te is felfedezőnek érezni? Akkor ez az ajánló Neked szól!

Elveszett-varosok-(1).jpg

Legendák és mítoszok nyomában

Ha rejtélyes, rég elveszett városokról beszélünk, akkor nem mehetünk el szó nélkül a legendák mellett sem. Ezek közül az egyik legismertebb Eldorádó. A mitológia szerint Dél-Amerikában létezik egy város, ahol minden aranyból van. Érthető módón, ez a hatalmas bőség az európai felfedezők fantáziáját is mozgatta, azonban akárhogy keresték, nem lelték nyomát. Ettől függetlenül a dél-amerikai inka kultúra maradványai a mai napig izgalmas úti célnak bizonyulnak.

Például a Peru területén található Machu Picchu. Ez az egyik legjobban megőrzött inka város,  a lenyűgöző Andok hegységben. Az épületek magasan fejlett kőépítészeti technikával készültek. A viszonylag jó felderítés mellett a mai napig sok rejtély övezi a várost és az anno benne élő népek mindennapjait.

Történelem a Közel-Keleten

Petra a közel-keleti Jordániában található ősi város, amelyet a Sziklák Városának is neveznek. Ez a város az ősi nabateusok egykori fővárosa volt. Lenyűgöző kőfaragványaival, domborműveivel és csodás építményeivel hívja fel magára a figyelmet. A város hatalmas sziklafalak között fekszik, és híres sziklába vájt épületeiről, különösen a Treasury (kincstár) épületéről, amelynek megjelenése miatt világhírűvé vált. Petra gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik, és 1985 óta az UNESCO Világörökség része.

A közép-amerikai őserdő rejtélye

Tikal ősi városa a mai Guatemalában található. Egykor a maja civilizáció egyik leghatalmasabb központja volt. Tikal rendkívüli piramisai, templomai és palotái a dzsungel magas fái között meredeznek, amelyek lenyűgöző látványt nyújtanak az odalátogatóknak. Az ősi város szentélyei és épületei sokat elárulnak a maja vallásról, kultúráról és társadalmi szervezettségről.

Ősi vallási helyszín Ázsiában

A világ egyik legnagyobb és legkiemelkedőbb vallási épülete, az Angkor Wat Kambodzsában található.. Ez az óriási hinduista és buddhista templomkomplexum az Angkor városállam központja volt, az egykori Khmer-birodalomban. Az épületek grandiózus mérete, gazdag díszítése és művészi megmunkálása elképesztő lenyűgöző. Angkor Wat egyedülállóan ötvözi a vallási jelentőséget a kiváló művészettel, és a műemlék kiemelkedő helyet foglal el a világörökség listáján. A hely emlékeztet a múlt ragyogására és a Kambodzsai birodalom dicsőségére.

Mielőtt azonban kaland vágytól fűtve nekivágunk a felfedezésnek, ne feledkezzünk meg a megfelelő utasbiztosításról!

Következő cikkünk: Amerika leghíresebb útvonala: A 66-os út