Top 3 Közel-keleti úti cél

Sokak számára még ismeretlen utazás szempontjából a Közel-Kelet, pedig igazán különleges látnivalók és élmények várnak mindenkit itt is. Egyre több fapados légitársaság is repül ráadásul a régióba, így az utazás maga sokszor elég olcsón megúszható. Az időjárási körülmények miatt pedig a téli időszak is tökéletes időpont az utazáshoz. Sokan félnek a Közel-keleti régiótól, azonban a turisták rendszeresen pozitív élményekkel és különleges tapasztalatokkal térnek haza.

Top-3-Kozel-keleti-uti-cel-(1).jpg

Izrael

Izrael gazdag történelemmel és számos látnivalóval várja a turistákat. Tel-Aviv igazi modern város a Földközi-tenger partján. Jeruzsálem pedig a világtörténelem egyik legjelentősebb helyszíne. Decemberi, januári időszakban pár ezer forintért is találunk repülőjegyet, aminek a megváltásával a nyálkás, szürke időből átkerülünk a kellemes 20-25 fokba és süttethetjük a hasunkat tengerparton. Az országnak fejlett infrastruktúrája van, amivel hatékonyan biztosítják a nyaralás nyugalmát.

Dubaj

Különleges infrastruktúra, monumentális épületek, mindez a sivatag közepén. Az utóbbi időben Dubaj is nagy népszerűségnek örvend, nem véletlen. Nem éppen a világ legolcsóbb helye és iszonyatos pénzeket lehet elkölteni a luxus és a különleges programok hajhászásával,  azonban gyakran a közép-felső kategóriás 4 csillagos szálláshelyek már teljesen megfizethető árúak, akárcsak a repülőjegy. Ide is inkább télen éri meg utazni, akár egy szilveszteri buli apropóján, mert nyáron nem ritka a 45-50 Celsius-fok, ami gyakran magas páratartalommal is kiegészül.

Jordánia

Jordánia legnagyobb látványossága talán Petra romvárosa. A sziklából faragott, monumentális karaván központ a 7. század környékén indult hanyatlásnak, majd a kereszteslovagok távozása után egészen a 19. század elejéig, csak beduin pásztorok tudtak a létezéséről. 1985 óta az UNESCO kulturális világörökségének a része és már önmagában megéri miatta felkeresni Jordániát. A korszak fejlettségét meghazudtoló, sziklafalba vájt templomok, lakóházak különleges látványt és élményt nyújtanak.

Azonban mielőtt útnak indulunk, ne feledkezzünk el a megfelelő utasbiztosításról! A váratlan események esetén jól jön, de akkor is hasznos, ha nem történik semmi, hiszen növeli a biztonság érzetünket, ezáltal felhőtlenül élvezhetjük a nyaralást.

Következő cikkünk: Tippek a hőség ellen - így viseld el a kánikulát