TOP 5 látnivaló Dubajban

Dubajt talán keveseknek kell bemutatni. A Közel-Kelet egzotikus városa, sokszor szinte ésszel felfoghatatlan élményeket kínál. Bár nehéz egy top 5-ös listát összeállítani, most mégis megpróbáljuk a legvadabb és legjobb élményeket nyújtó látnivalókat összeszedni.

Dubaj-latnivaloi-(1).jpg

Felhőkarcolók

Dubaj híres a felhőkarcolóiról, nem véletlen. Itt található a Burj Khalifa, amely 829,8 méterével a világ legmagasabb épülete. Hotelt, lakásokat, éttermeket és természetesen kilátót is találhatunk benne. Szintén Dubajban található a Burj Al Arab, ami pedig a világ egyetlen hétcsillagos szállásának hirdeti magát. Talán nem is olyan meglepő, hogy a máshol ismeretlen luxust is ebben a városban találjuk.

Plázák

A plázák a szórakozás és a vásárlás egybekötésének céljával jöttek létre, anno a 20. század során. Ezt a funkciót Dubaj kimaxolja. A Dubaj Mall-ban található a Dubai Aquarium, ami egy tenger alatti állatkert, illetve egy rendkívül látványos szökőkút, zenei aláfestéssel és fényjátékkal. A Mall of the Emirates pedig leginkább a beltéri sípályájáról ismert.

Jumeirah

A belváros északi, tengerparti sávja a Jumeirah negyed. Itt található a Burj Al Arab, illetve emelett még csodálatos tengerpartok és a Jumeirah mecset is a turisták kedvelt célpontja. Ez utóbbi az Al-Azhar mecset pontos mása (csupán hatszor akkora). Ez a város egyetlen mecsetje, ahová a pénteket leszámítva, a nem muszlim vallásúak is bemehetnek, akár vezetett túrára.

Kulturális látnivalók

A monumentális építészet és a hihetetlen luxus mellett az arab kultúra is megtalálható a városban. A Bastakiya negyedet a 19. század végén építették persze gyöngy- és textil kereskedők. A hagyományos építészet jegyei, a keskeny szűk utcák visszarepítenek a luxus előtti arab világba.Illetve a Deira negyedben is hagyományosabb élményekhez jutunk, elsősorban egy rendkívül színes piacon keresztül.

Sivatag

Természetesen nem lehet szó nélkül elmenni a sivatag mellett. A homokdűnéket felfedezhetjük lábon, vagy a legkülönfélébb járműveken. Betekintést nyerhetünk a nomád beduinok életébe és megkóstolhatjuk a régió hagyományos ételeit.

Dubaj nyújtotta sokszínűséggel, különleges élményekkel nem érdemes várni. Fedezd fel te is minél előbb, de csak miután megkötötted az utasbiztosítást!

Következő cikkünk: A legjobb horvát ételek