Utasbiztosítás dél-amerikai kalandokhoz

Dél-Amerika legnagyobb vonzereje a különleges, ókori kultúrákban és a lenyűgöző természetben rejlik. Egy különleges világ, amelynek a megtapasztalása mindenkinek életre szóló élmény. Nem szabad, hogy ezt akár kisebb, váratlan események elrontsák.

Ókori kultúrák hagyatékai

Bár talán kevesebbet tudunk róluk, Dél-Amerikában is nagyon jelentős korai kultúráknak nyomaival találkozhatunk a mai napig. Mexikóváros az egykori Azték Birodalom fővárosának helyére épült.

Teotihuacan, Tenochtitlan és Cuicuilco ősi városai egészen a 13. századig nyúlnak vissza a történelemben. A mai napig számos rejtély övezi az egykor virágzó kultúrát. Ha Mexikóvárosban jártok nem szabad kihagyni a Három kultúra terét, ahol találkozik az azték múlt, a spanyol birodalmi behatás és a független mexikó kultúrája.

Kissé délre, Peruban pedig a másik jelentős őslakos kultúra, az inkák hagyatékait csodálhatjuk meg. Machu Picchut mindenki ismeri, azonban az ókori nép története és szokásai még sokak számára rejtély.

Lenyűgöző természet

Dél-Amerika világon az egyik legkülönlegesebb természettel rendelkezik. Hatalmas hegyek, izgalmas őserdők, dzsungel a világ legnagyobb folyója és egy teljesen szürreális természetvédelmi terület is megtalálható itt.

A hegymászás szerelmesei megtalálják a kihívást itt is. Aconcagua, az Andok csúcsa 6921 méteres tengerszint feletti magassággal Amerika és a nyugati félteke legmagasabb csúcsa. A világ legbővizűbb és második leghosszabb folyója az Amazonas és az általa táplált őserdő millió növény- és állatfajnak ad otthont.

Chile és Argentína területén található Patagónia, más néven Tűzföld pedig talán a legszürreálisabb, de egészen bizonyosan a legcsodálatosabb természeti régiók egyike. A fél európányi területen csupán két millió ember él, ezért a túrázás és a természet szerelmeseinek valódi paradicsoma.

Biztonságos utazás

Minden utazásnál előfordulhatnak váratlan események. Ráadásul minél messzebb megyünk annál nagyobb eséllyel találkozunk olyan kellemetlenségekkel, mint a járatkésés, vagy a poggyász elvesztése.

Az online, mindössze pár perc alatt megköthető utasbiztosítás segítségével azonban a legtöbb ilyen esemény kellemetlen mellékhatásai mérsékelhetők. Mi, az Axánál magas szintű védelmet nyújtunk ilyen esetekre is.

Az utazás csodája és az új élmények keresése előtt nem állhat akadály. Kösse meg Ön is indulás előtt a megfelelő utasbiztosítást és fedezze fel gondtalanul Dél-Amerikát!