Utazás Bécsbe, vonattal

Titokzatos utcák, elegáns paloták és történelmi légkör öleli körbe Bécset, az osztrák fővárost. Nem véletlenül forgatták itt a “Mielőtt felkel a nap” című filmet! Ahogy sétálunk az épületek között, mintha egy filmvásznon éreznénk magunkat, ahol minden pillanatban felfedezhetünk valami újat és lenyűgözőt. Fedezd fel a film szereplőinek segítségével ezt a csodálatos várost Te is!

Utazas-Becsbe,-vonattal-(1).jpeg

Zollamssteg híd

Főszereplőink, Celine és Jesse egy Bécs irányába tartó vonaton találkoznak egymással. Miután úgy döntenek, hogy leszállnak a vonatról, véletlenül a Hauptbahnhof pályaudvar egyik peronján találják magukat. Innen elindulnak Bécsben barangolni, és végül a Zollamssteg hídra érkeznek. 

Névtelenek temetője

Miután végigsétálnak Bécs egyik leghíresebb terén, a Maria-Theresien-Platzon, Jesse és Celine lemegy néhány kőlépcsőn a Friedhof der Namenlosen vagyis a Névtelenek Temetőjébe, amely a 19. században alakult ki a Duna part mentén található ismeretlenül elhunytak temetésére. Itt temették el az utolsó névtelen holttestet 1940-ben. Azóta az összes ismeretlen holttestet és öngyilkos áldozatot a katolikus egyház által megtagadották a temetési joguktól, és azokat Bécs Központi Temetőjében helyezték örök nyugalomra. Ma már a Duna árjai nem olyan viharosak, mint régen, így sokkal kevésbé gyakori, hogy holttestek mosódnakkavicsos partjaira.

Wurstelprater vidámpark

A melankolikus sétát a Névtelenek Temetőjében követően Jesse és Celine feldobnák a hangulatukat. Itt úgy döntenek, hogy felszállnak a Riesenrad nevű óriáskerek egyik kabinjába. Ez az óriáskerék már korábban több filmben is feltűnt, erőszeretettel használják helyszínnek a filmrendezők. Itt, egy magasan lebegő kabinban, a bécsi nap utolsó sugarainak elhalványulásakor csattan el a pár első csókja.

Esti séta

Celine és Jesse sétája a Mölker Steig-ről indul és Spittelberg felé vezet. Ez az út elvezeti őket valami végtelenül elegáns helyre. Végigsétálva a történelmi utcákon, elhaladnak Beethoven egykori otthona, a Schreyvogelgasse mellett, majd a Spittelbergbe érnek, Bécs egyik bohém negyedébe, a híres Spittelbergi karácsonyi vásár helyszínéhez közel.

Ezek és még megannyi bécsi helyszín várja, hogy felfedezd őket, akár a film alapján, akár anélkül. Mielőtt azonban úgy döntenél, hogy Bécsbe utazol, ne felejtsd el megkötni a megfelelő utasbiztosítást a felhőtlen kikapcsolódásért!

Következő cikkünk: Amit feltétlenül látnod kell Barcelonában