Utazás biztonságban, várandósan is

Utazás terhesség alatt? Nem kizárt, de van pár hasznos tanács, amit célszerű megfogadni a zavartalan és biztonságos utazás érdekében. 

 

Konzultálj orvosoddal! 

Az első és legfontosabb, hogy csak akkor indulj útnak, ha gondozó orvosod mindent rendben talál és elenged. A terhesség alatti utazás nem mindenkinek javasolt, de a legtöbb esetben nincsen akadálya. Ez teljesen egyénfüggő, pontosan ezért kell mindenképp konzultálni az orvossal. 

Válassz biztonságos úti célt!

Lehetőleg ne a várandósság idejére tervezzétek a legkalandosabb, kiszámíthatatlan vagy akár kevésbé civilizált helyekre való utazást. Helyette mindenképp olyan úti célt érdemes választani, ahol magas szintű az egészségügyi ellátás, jó minőségű az étel és a higiénia, hogy semmiképp se kapj el semmilyen fertőzést.

Visszafogottan a napozással!

Várandósan sem kell teljesen megvonni magadtól a napozást, de a mértékletesség ilyenkor kifejezetten fontos! A napsugarak ilyenkor jobban roncsolhatják a bőrt, valamint a terhességi pigmentfoltok kialakulását is elősegítik, ezért mindenképp magas fényvédő faktorú naptej használata tanácsos. A baba védelme érdekében pedig ne tartózkodj egy óránál többet a napon és takard le a hasad, amikor nem éri árnyék.  

Utazás terhesen repülővel vagy autóval? 

Sokat feltett kérdés, hogy terhesen melyik az utazás legideálisabb módja, azonban erre sincsen egy általánosságban elfogadható válasz. Az utazási eszköz kiválasztása attól is függ, hogy mennyire hosszú útra terveztek menni és a terhesség melyik időszakában vagy. Összességében tanácsos rövidebb utakat tervezni ebben az időszakban, autóval leginkább csak a szomszédos országokig, repülővel pedig érdemes a kontinens határain belül mozogni.  Ugyancsak ajánlott az autós utazás esetén a pihenők beiktatása, egy repülés előtt pedig az orvossal való konzultáció! 

Mindenképp köss utasbiztosítást! 

Ne feledd, hogy várandósan nem csak a saját életedért felelsz! Egy kismamával bármikor történhet valami, ami miatt azonnal orvoshoz kell fordulnia. Az utasbiztosítás az utazásszervezés egyik leglényegesebb mozzanata, főleg, ha még áldott állapotban is vagy. Az AXA Assistance utasbiztosításai biztosan nem hagynak cserben, akármilyen baleset is érne. Az AXA szerződéses egészségügyi partnerintézmények globális hálózatával rendelkezik, így a világ minden táján teljes körű ellátást tud biztosítani, valamint magyarul beszélő asszisztencia szolgálatot kínál napi 24 órában, heti 7 napon.

Az AXA Assistance biztosításai semmilyen esetben nem hagynak cserben! Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb utasbiztosítást, és élvezd a felhőtlen pihenést várandósan is, a legnagyobb biztonságban! 

Következő cikkünk: A legromantikusabb úti célok a pároddal