Utazz kis csomaggal!

Veled is előfordult már, hogy az utazás elején alig tudod becsukni a bőröndöt, behúzni a hátizsákot, majd hazatérve sorra szeded ki a nem hordott ruhákat, különböző tárgyakat, kiegészítőket, amelyek el sem hagyták a bőröndöt? Ez ilyenkor bosszantó, hiszen a nyaralás során is cipelhettünk volna annyival kevesebb cuccot, könnyebb lett volna a pakolás és még a szuveníreknek is jutott volna hely. Sokszor azonban keveset pakolni nem olyan egyszerű, mint gondoljuk. Most hoztunk pár praktikát, amivel elkerülheted, hogy mindig a teljes háztartást magaddal vidd!

Utazz-kis-csomaggal-(1).jpg

Gondolkodj előre!

Érdemes előre átgondolni, hogy hova mész nyaralni, mi lesz a program, milyen időjárás várható. Ha végig strandolás a cél lehet, hogy nem kell minden napra zokni, póló. Ha semmilyen különleges programra nem készültök nem kell elegáns vagy business casual öltözetet pakolni. Bőven elég lehet hűvösebb idő esetére egy pulcsi meg egy, akár kényelmesebb hosszú nadrág, zuhogó esőben nagy eséllyel úgyis a szálláson maradtok. Ha pedig a terv ilyenkor is városnézés, vagy valamilyen program akkor legyen az egy hosszú nadrág egy farmer, amelyben moziba, múzeumba nyugodtan mehetünk.

Írj listát!

Előzetes gondolkodáshoz tartozhat, hogy listát írsz arról, hogy miket akarsz bepakolni. Így fejben már akár hetekkel előtte elkezdhetsz készülni a lista pedig folyamatosan növekedhet, vagy csökkenhet. Ha minden eleméről úgy érzed, hogy feltétlenül szükséges akkor sincs baj, a lista tökéletes arra is, hogy a jövőben fejlődj ezen a téren. Az utazás után jelöld meg rajta azokat a dolgokat, amire végül nem volt szükséged, ezek lehet, hogy legközelebb már otthon maradhatnak.

Ha eddig nem csináltad, jó eséllyel az utazáson se fogod!

Tartsd észben, hogy az utazás ritkán változtat meg valakit gyökeresen. Persze előfordul, hogy az embernek ilyenkor van ideje bizonyos tevékenységekre, de ha egész évben egy darab könyvet nem nyitottál ki, lehet nem kell elvinni három regényt az útra, mert majd biztosan lesz időd olvasni.

A kis csomag mobilabb közlekedést kevesebb cipekedést ezáltal könnyebb ellazulást eredményez. Hasonló hatásokkal bír az utasbiztosítás is, az általa garantálta biztonság nagyban segít a nyaralás békés élvezésében.

Következő cikkünk: Megéri az olcsó repülőjegy?

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']