A legautentikusabb Karib-sziget

A Karib-szigetekről mindenkinek él egy kép a fejében, amelyet az internetről, képeslapokról ismer. Fehér homokos tengerpart, pálmafák, italok kókuszhéjban, a tengernek hátat fordítva pedig zöld őserdő és izgalmas hegyek. Bár elsősorban a nászutasok körében kedvelt, St. Lucia mindezt tartalmazza, ráadásul a helyi kultúra is kifejezetten erős.

A-legautentikusabb-Karib-sziget-(1).jpg

Gazdag kultúra, színes partik és helyi emberek

A turisták minden nap hallhatják, ahogy a helyi gyerekek zenélnek az iskolában, az utcán árusok csinálnak pálmalevelekből kalapot. A helyi bárokban meglepően sok country zene szól, valamiért Dolly Parton nagyon beragadt a helyieknél.

Reggelente a halászok a kagylókürt jellegzetes hangjával jelzik, megérkezett a friss fogás. Aki pedig egy kis szórakozásra vágyik, az együtt táncolhat a helyi emberekkel a péntek esti halsütések alkalmával.

Szálláshelyek és programok

Part menti szállásból nincs hiány. Kicsi hotelek, apartmanok, üdülőterületek és fogadók egyaránt várnak mindenkit. A luxus mellett számos, megengedhető árú szálláshely.

Akit inkább a vulkanikus hegyek és az őserdő vonz, akkor ezek közelében is találunk szállásokat. Bár a sziget viszonylag kicsi, maximalizálhatjuk a programokra fordított időt a megfelelő szállás választással.

A bulizás, strandolás és kirándulás mellett érdemes felfedezni a környéket kerékpárral, illetve a szörfözést se hagyjátok ki! Emellett lehetőség van a tengerparton lovaglásra és természetesen búvárkodásra is van lehetőség, a tenger élővilága is kiemelkedően színes.

Időjárás

Június és November között tart az esős évszak. Ennek az előnye, hogy a szállás olcsó, az egyébként is zöld természet pedig kiemelkedően harsány. Viszont folyamatosan számítani kell esőzésre, viharokra, cserébe ritka, hogy napokon keresztül esik, a legtöbb felhő gyorsan elvonul.

Ezen a területen már a hurrikánokkal is számolni kell. Előfordulnak komolyabb viharok, azonban az igazán pusztító hurrikánok elkerülik a szigetet. Az utazás ebben az időszakban is biztonságos azonban, aki nem szeretné folyamatosan az előrejelzéseket bújni és inkább élvezné a felhőtlen nyarat, annak inkább a téli hónapokat ajánljuk.

St. Lucia biztosan életre szóló élményekkel ereszt el minden utazót. Viszont annak érdekében, hogy az út valóban felhőtlen legyen, indulás előtt gondoskodni kell a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkük: Barbie-világ a valóságban