2023 legnagyobb külföldi fesztiváljai

A nyári fesztiválszezon Magyarországon kifejezetten erős. A zenei fesztiválok messziről is vonzzák a turistákat. Van viszont egy pár külföldi esemény, ami olyan híres és nagy lélegzetvételű, hogy a fesztivál őrülteknek legalább egyszer érdemes kilátogatni rá. Összeszedtük, hogy 2023 nyarán mikor lesznek a legnagyobb, külföldi események.

2023-legnagyobb-fesztivaljai-(1).jpeg

Glastonbury

A Glastonbury fesztivált 1970 óta rendezik meg rendszeresen. A napi átlagos 200 000 látogatóval sokáig a legnagyobb kortárs zenei fesztivál volt a világon. Idén június 21. és 25. között fogják megrendezni, olyan headlinerekkel, mint Elton John, a Guns N” Roses, Lizzo vagy éppen Lana del Rey. Mivel a fesztivált 2019 óta a járvány miatt nem tudták megrendezni, ezért elég nagy rá az érdeklődés. A jegyeket mind el is adták, azonban lesz még esély a kijutásra, mert áprilisban a lemondott/visszatérített jegyek újra eladásra kerülnek.

Tomorrowland

A nyár következő világraszóló eseménye a Tomorrowland lesz, július 21. és 30. között. Talán a legnagyobb elektronikus zenei fesztivált 2005 óta rendezik meg minden évben, leszámítva a pandémia miatt elmaradt 2020-as és 2021-es kiadást. Az esemény évről évre egyre több látogatót vonz, tavaly 600 000 ember partizott együtt. Minden évben a legismertebb DJ-k lépnek fel, az elektronikus zene rajongóinak kötelező program.

Burning Man

A Burning Man a világ legextrémebb fesztiválja. A nevadai Black Rock sivatagban a semmi közepén rendezik meg 1986 óta, és leginkább az agresszív önkifejezésről szól. A helyszínt minden évben hatalmas installációk díszítik. Nappal 40-50 fokos hőség van, éjjel pedig 10 fokig hűl a levegő. Az üres sivatagban a fesztivál ideje alatt minden évben egy teljes kommuna alakul ki, ami a saját különleges szabályainak megfelelően működik. Ezek közé tartozik például a pénzhasználat tiltása, az önkifejezés teljes szabadsága és a természet óvása is – senki nem hagyhat például szemetet maga után. Az igazán extrém tapasztalatokat keresők idén augusztus 27. és szeptember 4. között lehetnek részesei az élménynek.

Az igazán felszabadult bulizás érdekében elengedhetetlen utazás előtt, a megfelelő utasbiztosítás megkötése.

Következő cikkünk:
Hollandia két keréken