A Bigéri-vízesés

A Bigar- vagy Bigéri-vízesés (románul cascadul Bigar, angolul Bigar Cascade Falls) a romániai Krassó-Szörény megyében, az Almás-hegység és az Aninai-hegység határolta medencében, a Ménes-völgyben helyezkedik el. A Bigéri Természetvédelmi Területen lévő vízesés nyolc méter magas zuhatag elképesztő látványával varázsolja el látogatóit. A vadregényes természeti képződmény különlegessége, ahogyan a Minis patak kristálytiszta vize a zöld mohával borított, kupolaszerű, lépcsőzetes mésztufán át zuhan a mélybe. A Bigéri-vízesés Románia egyik legnépszerűbb természeti látnivalója a turisták körében, érdemes felfedezni!

A képen természet, folyó, víz, körülvéve látható

Automatikusan generált leírás

Ezt az egyedülálló vízesést egy föld alól előtörő patak táplálja, ahol a víz egy 8 méter magas, harang alakú mészkőtufán csorog le. A Bigar-vízesés jellegzetessége, hogy nem egyetlen széles sugárban ömlik le a vize, hanem 45 apró párhuzamos szálra szétválva alkot egy festői szépségű vízfüggönyt. A vízesés már nemzetközi viszonylatban is híres, hiszen különleges zuhatagának és természeti környezetének köszönhetően a Föld egyik legegyedibb vízeséseként tartják számon. Igazán nagy elismerés ez, hiszen a The World Geography szerint olyan erős mezőnyben foglal el előkelő helyet, amelyben a folyó nélküli Asik-asik vízesés, Ausztrália vízszintes vízesései, vagy a New York államban található Eternal Flame Falls szerepel.

Egyszerűen eljuthatunk a Bigéri-vízeséshez, hiszen Resicabányától 66 kilométerre található és az 58, majd az 57B úton meg tudjuk közelíteni. Ha erre indulunk, akkor a Ménes-völgyben is több kisebb vízesést találhatunk közvetlenül az út mellett. Vagy megközelíthetjük a 67D számú úton, amely szintén tartogat meglepetéseket. Ugyanis Herkulesfürdőt elhagyva, a Cserna folyón létesített víztározóval is találkozhatunk és a szerpentineken lecsorogva igazi vadregényes erdőben élvezhetjük az utat. Azonban jól figyeljünk, mert a 12-es kilométerkőnél találunk egy betonhidat, ahol a piros kereszt turistajelzésen kell tovább haladni, ahol egy rövid egy órás sétaút után két egymásra merőleges meredek sziklafal találkozásának hasadékában láthatjuk meg a lélegzetállító, lezúduló vízesést.

forrás: https://blog.szallas.hu/bigar_vizeses_erdely/ 

A gyönyörű természeti látnivalók felfedezése előtt mindenképpen kössük meg a maximális komfortot nyújtó utasbiztosításunkat, hogy valódi élmény legyen az utazás!

Következő cikkünk:
A balkán konyha jellegzetességei