A búvárkodás feltételei

A búvárkodás kalandos és izgalmas, mely során felejthetetlen látnivalókban lehet részünk, ez kétségtelen. A sport ráadásul egyre népszerűbb, de fontos megemlíteni, hogy nem veszélytelen tevékenység. A kellő oktatást követően, a szükséges ismeretekkel viszont teljesen biztonságosnak nyilvánítható a víz alá merülés. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány információt, hogy mi szükséges ahhoz, hogy tanfolyamot kezdjünk és búvárkodhassunk.

A képen víz, kültéri, sport, vízisportok látható

Automatikusan generált leírás

A búvárkodáshoz kötött minimális életkor 10 év, ha az oktatásra szülő kíséri a gyermeket, 12 évnél idősebb személy pedig kísérő nélkül végezheti el a szükséges tanfolyamot. Azok a 15 év alatti személyek, akik sikeresen elvégzik az oktatást, PADI Junior Open Water Diver minősítést nyernek, amit a 15-dik életév betöltésével PADI Open Water Diver minősítésre válthatnak. 

Biztonsági intézkedés, hogy a búvár tanfolyam előtt a hallgatókkal kitöltenek egy rövid kérdőívet, amely olyan egészségügyi állapotokról érdeklődik, melyek a búvárkodásnál problémát jelenthetnek. Ha valamely fennáll nálunk, akkor elővigyázatosságból az orvosunkkal kell konzultálnunk, akinek alá kell írnia egy egészségügyi űrlapot, amely igazolja, hogy alkalmasak vagyunk a búvárkodásra. Bizonyos oktatási központokban a helyi jogszabályok megkövetelik, hogy minden könnyűbúvár hallgató essen át orvosi vizsgálaton, mielőtt megkezdi a tanfolyamot.

A tanfolyamok elvégzése előtt be kell mutatnunk az oktatónknak a vízi készségeinket. 200 métert kell úsznunk vagy 300 métert maszkban, uszonnyal és légzőcsővel. Erre általában nincs szintidő és olyan stílusban úszhatunk, ahogy csak szeretnénk. Ezenkívül 10 percig kell a víz felszínén lebegnünk vagy a vizet taposnunk, szintén az általunk választott módon.

Számos kisegítő technika létezik, melyek lehetővé teszik a különféle testi hibával élőknek, hogy teljesítsék az említett követelményeket. Végtagbénulásban szenvedő, amputált és más fogyatékkal élők is gyakran megszerzik a PADI Open Water Diver minősítést.

Videók, multimédia csomagok és tankönyvek segítik a búvárkodni tanulókat az ismeretek elsajátításában. Vágjunk bele bátran! Első lépésként egy próbamerüléssel közelebbről is megismerkedhetünk a búvárkodással.

forrás: https://www.diveworld.hu/tudnivalok 

A búvárkodás feltétele mindezek mellett a megbízható, minden igényt kielégítő utasbiztosítás megléte!

Következő cikkünk:
A Bigéri-vízesés