A gyönyörű Azori-szigetek

A gyönyörű Azori-szigetek a Portugáliához tartozó, kilenc szigetből álló szigetcsoport az Atlanti-óceánon. A szigetcsoport lélegzetelállító természeti kincsekben és látnivalókban bővelkedik, gyakran nevezik Európa Hawaii-ának is. Ismerd meg a csodálatos Azori-szigetek leghíresebb látnivalóit és látogass el ebbe a lenyűgöző paradicsomba! 

Capelinhos

A Capelinhos egy monogenetikus vulkán, amely az Azori-szigeteken belül a Faial-sziget nyugati partján található. A Capelinchos szó „kis fokot” jelent, és bár a Capelinhos név a vulkánhoz kapcsolódik, technikailag Capelo plébánia nyugati fokára utal. Az Azori-szigetek híres foka egyben Európa legnyugatibb pontjának tekinthető. A csodálatos látképhez hozzájárul a vulkanikus területen magasodó világítótorony és látogatóközpont, ami a legfőbb turistalátványosság is egyben.

A képen hegy, természet, égbolt, kültéri látható

Automatikusan generált leírás

Sete Cidades

A Sao Miguel sziget talán az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont az Azori-szigetek közül. A nyugati részén található kalderatavak az egykori vulkáni csúcs beomlása után jöttek létre. Négy különböző és formájú tó van, amelyekre a legkiválóbb látkép a Vista do Rei kilátóhelyről tárul elénk. A Sete Cidades tökéletes úti cél a különleges színű tavak felfedezésére és a környéken való kiadós túrázásra.

Lagoa do Fogo

A Lagoa do Fogo, azaz a Tűz-tó az Azori-szigetek egyik legszebb és legnagyobb krátertava São Miguel szigetén. A csodálatos azúrkék tó egy máig aktív vulkanikus helyszín közepén lelhető fel. A tó környékén számos túraútvonalat lehet igénybe venni, ahhoz, hogy a leggyönyörűbb látkép táruljon elénk a magaslatokról. A környék élővilága is igen gazdag: a tó mellett cédrusokkal, babérokkal és kenderekkel találkozhatunk. Ami az állatvilágot illeti, leginkább a kisebb és ragadozómadaraknak ad otthont a környék.

Pico-sziget

Az Azori-szigetek és egyben Portugália legmagasabb pontja a 2351 méteres Pico Alto, amely a Pico vulkán és egyben az azonos nevű sziget csúcsa. A sziget sokak által látogatott a híres bálnavadász túrák miatt, hiszen a sziget egykor a bálnavadász hajók központi kikötője volt. A sziget másik kuriózuma az UNESCO világörökséghez tartozó híres borvidék Santa Luzia környékén.

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: Az elképesztő Bora Bora