A leghíresebb filmes helyszínek

Kedvenc filmjeink és sorozataink bizonyára mindannyiunkat olyan varázslatos helyszínekre repítenek el, amelyeket szeretnénk a vásznon kívül, a valóságban is megtekinteni. Összegyűjtöttük a leghíresebb filmes helyszíneket, amiket biztosan Te is fel fogsz ismerni!

 

 

Dubrovnik, Horvátország

Az HBO világhírű sorozata, a Trónok harca megjelenésekor futótűzként terjedt az emberek körében. Bár a sorozat már több, mint 10 éve készült népszerűsége a mai napig nem csökkent. Sokan nem is gondolnák, hogy a széria neves színészei milyen közel utaztak hazánkhoz, a sorozat egyes részeit ugyanis a szomszédos Horvátországban forgatták. A történet egy lényeges helyszínének Királyvárnak, a meseszép Dubrovnik óvárosa adott helyet. A tengerparti város magával ragadó hangulata gyorsan belopja magát a turisták szívébe, miközben a helyszínen kedvenc sorozatuk izgalmas jeleneteit idézik fel. 

 

Oxford, Anglia

Minden idők egyik legnagyobb klasszikusa, a Harry Potter kedvelt film, melyet minden bizonnyal mindenki ismer. Mint tudjuk, a tehetséges angol írónő J.K.Rowling tollából készült könyv megfilmesített változatának Anglia ad otthont. A Harry Potter filmek központi épületének a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolájának épülete több angliai helyszínből lett összerakva.  Oxfordba látogatva, a Chris Church College and Cathedral-t felkeresve megtekintheted az említett filmbéli iskola nagytermét és ebédlőjét. Mindemellett a térségben számos Harry Potter filmekre épült érdekességet látogathatsz meg: a Londonban található Warner Bros Studioban megismerkedhetsz a film készítésével és érdekes kulisszatitkokra is szert tehetsz. 

 

Volterra, Olaszország

A közkedvelt Twilight filmek egyik különleges forgatási helyszínéhez sem kell Európán kívül utaznod. A második részben megjelenő Volterra, a filmben a Volturi székhelye, mely a való életben is káprázatos olasz  város. Volterra abban az esetben is remek úti cél, ha nem láttad a filmet. A térség ugyanis toszkán hangulatával, dombos környezetével, szőlőültetvényeivel, pompás tereivel és utcáival magával ragadja a látogatókat. 

Bármelyik izgalmas filmes helyszínt is látogatod meg, ne keresd a bajt úgy, mint a főszereplők! Gondolj biztonságodra és indulás előtt ne felejtsd el megkötni a megfelelő utasbiztosítást a kellemetlen meglepetések elkerülése és a felhőtlen kikapcsolódás érdekében!

Követkző cikkünk: Utazás off-szezonban: előnyök és hátrányok